Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında ödüllü resim yarışması düzenliyor.

MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl “Su ve Atıksu” konusunun seçildiği resim yarışması ile suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi, su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması, hayatın her anında ihtiyaç duyulan suya dikkat çekmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amaçlanıyor. 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaya Mersin il genelinden 5-8 ya ve 9-13 yaş gruplarındaki öğrenciler katılabilecek. Resim yarışmasının jüri başkanlığını da dünyaca ünlü Ressam Ahmet Yeşil yapacak.

MESKİ açıklamasında, yarışma ile su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığı, su ve hijyen, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesi, hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, çalışmalarını 17 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne götürmeleri gerektiği bildirildi.