Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Meslek Yüksekolulu öğrencileri, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) ziyaret ederek, muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği hakkında bilgi aldılar.

Denizcilik öğrencileri, hocaları Murat Demet ile birlikte Mersin SMMMO’yu ziyaret etti. Öğrencileri odada Mersin SMMMO Başkanı Dursun Göktaş karşıladı. Öğrenciler bir süre Başkan Göktaş ile sohbet ederken, Murat Demet İHA muhabirine ziyaretlerinin amacı hakkında bilgi verdi. Denizcilik öğrencilerine muhasebe mesleğini tanımak istediklerini belirten Demet, “Muhasebede hangi işlemler yapılıyor, Oda muhasebenin neresinde, Odanın yaptığı faaliyetler nelerdir, vergisel anlamda oda devlet ile mükellef arasında nasıl bir görev görüyor, Odanın meslek mensuplarına artı değerleri nelerdir, bunları öğrencilerimize göstermek, muhasebe ilmini tanıtmak için geldik” dedi.

Başkan Göktaş da Mersin SMMMO olarak Mersin Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve meslek yüksekokulları ile eğitim anlamında çeşitli ilişkilerde bulunduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Silifke ilçesindeki 4 yıllık lisans eğitimi veren MEÜ Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda muhasebe ve mali müşavirlik mesleğiyle ilgili bir sunum yaptıklarını aktaran Göktaş, “Bugün de Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri geldiler, onları misafir ettik. Birazdan da muhasebe ve mali müşavirlik mesleğiyle ilgili onlara bilgiler aktaracağız. Nasıl mali müşavir olunur, bilgilendireceğiz. Her ne kadar denizcilik okusalar da muhasebe ve ticaretle vergiyle hukukla ilgili bilgiler de ediniyorlar. Dolayısıyla bizim mesleğe yabancı değiller. Belki ileride kararlarını değiştirirlerse lisans eğitiminde işletme, iktisat veya kamu idaresi bölümü gibi o zaman mali müşavir olma şansları var. Şimdiden onlara sevdirmek amacıyla bilgiler vereceğiz. Mersin Üniversitesi öğrencilerine her türlü yardım ve desteği bir sivil toplum örgütü olarak yapmanın mutluluğunu da yaşıyoruz” diye konuştu.

Göktaş, daha sonra öğrencilere muhasebe ve mali müşavirlikle ilgili bir sunum yaptı.