Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarik ve Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akredite edilen ve akademik çalışmalarını yüksek standartlara taşıyan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kimya Bölümü, düzenlenen törenle akreditasyon belgesini aldı.

Türkiye genelindeki kimya bölümleri arasında akredite edilen ikinci bölüm olan MEÜ Kimya Bölümü, akreditasyon belgesini düzenlenen törenle aldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü, FEDEK temsilcisi Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu ve öğretim elemanları katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, eğitimin geliştirilmesi ve proje yapımının artırılması konularına hız kazandırmak istediklerini belirterek bunun için akreditasyonun önemli bir basamak olduğunun altını çizdi. "Eğitimin akredite olması demek, belli standartlara ulaşma, uluslararasılaşma ve tanınırlık demek. Bunun için öncülük eden Kimya Bölümümüze teşekkür ediyorum. İnşallah diğer bölümlerimizde kısa zamanda bu başarıyı gösterirler" diyen Çamsarı akreditasyonun yaygınlaşması için diğer bölümlerin de yanında olacaklarını ifade etti. Üniversitede ciddi bir yeniden yapılanma süreci yaşandığını ve bu konuda bazı girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Çamsarı, idari ve mali konular ile araştırma proje destekleri, fiziksel altyapı yetersizlikleri konularında çeşitli planlamalar yaptıklarını, yakın zamanda bu girişimlerin hayat bulacağını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Gizir ise FEDEK tarafından akredite edilen Türkiye çapındaki ikinci Kimya Bölümü olduklarını vurgulayarak, bunun gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akreditasyonun üniversitelerde teşvik edilmesinin YÖK tarafından da gündeme getirildiğini aktaran Gizir, "Bu belgeyi almak kadar bu belgenin devamını sağlamak da önemlidir. Bu devamlılığın sağlanması için kurumumuza çok önemli görevler düşmektedir. Rektörümüzün de bize sağladığı destekle bu devamlılığı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Kimya Bölümü’nü tanıtan bir sunum yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Külcü ise öğrenci sayıları, laboratuvar donanımları, öğretim elemanlarının görev dağılımları, araştırma konuları, yayın çalışmaları, eğitim programları, ders dağılımlarının yanı sıra akreditasyon çalışmaları kapsamında yapılan yeniliklerle ilgili detaylı bilgiler aktardı. Araştırma altyapısının oluşturulmasına hatırı sayılır oranda katkı sunduklarını kaydeden Külcü, yakın gelecekte tüm anabilim dallarının yeniden açılmasını, araştırma altyapısının geliştirilmesini, laboratuvarlardaki mekan ve malzeme sıkıntısının giderilmesini ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesini planladıklarını söyledi.

Törenin sonunda FEDEK temsilcisi Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu tarafından Kimya Bölümü’ne akreditasyon belgesi takdim edildi.