Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğrencilerine burs imkanı sağlayan Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği (MERMED) ve Mersin Toros Rotary Kulübü başkanlarına, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Rektörlük Makamında gerçekleşen plaket takdim törenlerinin ilkinde Rektör Prof. Dr. Suha Aydın’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir eşlik etti. Törene MERMED Başkanı Öğr. Gör. Erdem Daşcı ve yönetim kurulu üyeleri Nejat Toprak, Öğretim Görevlisi Kurtuluş Onur Kaya, Öğretim. Görevlisi Erdoğan Uysal ve Zeki Çelik katıldı.

Derneğin bütçesiyle ilgili bilgiler aktaran Daşcı, bu güne kadar yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye 2 trilyon burs sağladıklarını belirtti. Çalışmaları süresince kendilerinden desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Aydın’a öğrenciler ve MERMED adına teşekkür eden Daşcı, kendisine bir plaket takdim etti.

MERMED’in büyük bir özveriyle çalıştığını ve çok güzel işler başardığını kaydeden Prof. Dr. Suha Aydın da dernek adına MERMED başkanı Daşcı’ya bir teşekkür plaketi verdi.

İkinci takdim töreni ise Mersin Toros Rotary Kulübü yönetim kurulu içindi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Mersin Toros Rotary Kulübü Başkanı Murat Ulutaş, yönetim kurulu üyeleri Tuncer Taşkın, Fatih Erdoğan ile Pir Ata Ramazanoğlu ve Aydın Gürsoy katıldı.

2003-2004 eğitim öğretim yılında 8 öğrenciye burs vererek Yükseköğrenim Bursları Projesi’ne başladıklarını ifade eden Ulutaş, bu tarihten itibaren öğrenci sayısının ve verilen burs miktarının sürekli artış gösterdiğini belirtti. Ulutaş, öğrencilere burs fonu sağlama çalışmalarına verdikleri destek ve yakın ilgiden dolayı Rektör Aydın adına Prof. Dr. Yüksel Özdemir’e teşekkür belgesi takdim etti.

Prof. Dr. Özdemir ise Mersin Toros Rotary Kulübü’nün gerçekleştirdiği bu çalışmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, Kulüp Başkanı Ulutaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Prof. Dr. Özdemir ayrıca Pir Ata Ramazanoğlu’na da destek ve katkıları anısına bir teşekkür belgesi sundu.