Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı.

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Tarhan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Elbette bizler Kerbela olayını ve Hüseyin’in, direnişini haklı olduğu yolda savunup zalimlere karşı dik durarak nasıl can verdiğini biliyoruz. Bu davranışın bugün hepimize örnek olması gerekiyor. Ülkemizde ve günümüzde zalimler var zulüm ediyorlar, ezilen yoksullar var. Ülkemizde etnik kimliği yüzünden hor görülen insanlarımız var. Bütün bunların ortadan kaldırılması, tüm insanların eşit olması gerekir. Herkesin haksızlığa karşı direniş göstermesi gerekir. Bu nedenle Kerbela olayının ve Muharrem ayının hepimiz tarafından bugün değil her gün hatırlanması gerekiyor. Bu anlamda belediyemiz birlik ve dayanışmayı pekiştirmek adına bugün hep birlikte bir araya geldi. Zaten inanışında gereği budur. İnsanlar arasında sevginin ekilmesi gerekir. Birlik, beraberliğinin ve dayanışmanın olgunlaşması böyle gerçekleşir diye düşünüyorum” dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.