Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Tarım Şube Müdürlüğü, Mezitli Kuzucu Mahallesi’nde kırsal kalkınmayı desteklemek adına etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin il koordinatörlüğü kontrol uzmanları ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezihi Uygur konuştu. Yüzde elli hibe ile Avrupa Birliği destekli kırsal kalkınmayı teşvik edici yatırımlar hakkında üreticilere bilgi aktaran Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin il koordinatörlüğü kontrol uzmanları, üreticilere, konuyla ilgili neler yapılması gerektiğini anlattı. Kontrol uzmanlarının ardından söz alan Prof. Dr. Nezihi Uygur, çiftçilere sebze ve meyvelerdeki hastalıklar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi. Uygur, tarım ve hayvancığın bilinçli ve modern bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek, ezbere yöntemlerle yapılan mücadelenin fayda yerine zarar getireceğini belirtti.

Konuşmaların ardından üreticilerle soru cevap şeklinde söyleşiye devam eden Uygur, tarım ve hayvancılıkta her türlü desteğin, uzman kişilerden ve il ile ilçelerde ücretsiz hizmet veren tarım müdürlüklerinden temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

Mezitli Belediyesinin bu tür bir etkinliği üreticilerle ilk kez gerçekleştirdiğini belirten Kuzucu Mahalle sakinleri ise Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mezitli Belediyesi Tarım Şube Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür ettiler.