Mersin‘in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Lions Modern Halk Dans Grubu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında belediye bünyesinde dans kursları açacak olan grup üyeleri, yurt içinde ve yurt dışında yapılacak temsillerde de Mezitli Belediyesi adına sahneye çıkacak.

Mezitli’de 2017-2018 döneminde halk oyunlarına yönelik kursların düzenlenmesi amacıyla imzalanan protokolle halk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Kursların yaygınlaştırılmasının da amaçlandığı protokol çerçevesinde, çalışma mekanlarının Mezitli Belediyesi tarafından sağlanacağı eğitim programları, çocukların ve gençlerin kültürel değerlerine sahip çıkması ve bu değerleri yaşatması yönünde geliştirilecek.

İmza töreninde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyelerin bu tür sosyal sorumluluklara sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirilmesine katkıda bulunmak bizlerin sosyal sorumluluğudur. Gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek çevresel faktörlerden uzak durmaları bizler için oldukça önem taşımaktadır. Bu sorumlulukla yerel ve ulusal düzeydeki folklor kültürümüzün unutulmaması ve kültürel değerlerinden biri olan halk oyunlarımızın tanıtımının yapılarak, gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapılmaya devam edilecektir” dedi.

Kursların önümüzdeki günlerde başlayacağı da bildirildi.