Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin logosu değişti. Mezitli Belediye Meclisi, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Güven’in hazırladığı ve turuncu, mavi ve yeşil renklerin hakim olduğu, Soli Pompeiopolis sütunlarının simgelendiği logonun kullanılmasına karar verdi.

Mezitli Belediye Meclisi, Kasım Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimini Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, 6360 sayılı yasayla belediye ve köy tüzel kişiliği kaldırılarak Mezitli Belediyesi’ne bağlanan mahallelerdeki mükerrer cadde isimlerine yeni isim verilmesi ile mahalle tanıtım kodu ve sokak kodlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklifin, tüm komisyonlara havale edilerek değerlendirmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Mezitli Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Tempelholf Schoneberg Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Cross Music Projesi’ne gidecek ekip için meclis üyesi Müslüm Duru’nun ekip lideri olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulunun kuruluş tarihi olan 19 Eylül 2014 tarihinden bu yana yaptığı çalışmaların meclis üyelerinin bilgisine sunulduğu toplantıda, meclis üyesi Mustafa Yıldız’ın önergesi doğrultusunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu kurulmasına ve komisyon üyelerinin ve görev sürelerinin 7 Kasım 2014 tarihinde yapılacak toplantıda belirlenmesine de karar verildi.

BELEDİYE LOGOSU DEĞİŞTİ

Ek gündem maddeleri arasında yer alan belediye logosunun yenilenmesiyle ilgili Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu raporu ve yeni logo seçenekleri de meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. Rapor doğrultusunda, Mezitli Belediyesi tarafından resmi yazışmalarda, reklam-tanıtım çalışmalarında ve etkinliklerde kullanılmak üzere Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Güven ile birlikte yapılan ortak çalışma sonucunda yeni logoyu seçen meclis üyeleri, bu logoyu Mezitli Belediyesi Kurumsal Logosu olarak kabul etti.