Mersin’in merkez ilçe Mezitli’de yaşayan kadınların güçlenip, örgütlenmesi adına Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermekteyken vatandaşların göstermiş olduğu yoğun ilgi nedeniyle Cuma günleri de ek olarak halkın hizmetine sunulmuştu. Yine halktan gelen yoğun talep üzerine üretici pazarı, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri de hizmete açıldı.

Geçtiğimiz hafta yeni başvuru yapan 121 kadın üreticinin pazarda yer alma talebi üzerine bir araya gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ekonomik özgürlüklerini elde etme çabası içinde olan ya da ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen tüm kadınlarımıza belediyenin imkanları ölçüsünde yardımcı olacaklarının altını çizmişti. 11 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00’da yapılan çekiliş ile birlikte 121 kadın üretici, ’Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda yerlerini teslim alarak, tezgahlarının başına geçti. Haftanın diğer üç gününde kendi ürettikleri ürünleri doğrudan halka ulaştırabilme olanağına kavuşan üretici kadınlar, Başkan Neşet Tarhan’a sağladığı imkanlar için teşekkür ettiler.

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, Pazartesi günü hariç artık haftanın altı günü Mezitli halkına hizmet verecek. İlerleyen günlerde pazarı sayısının artacağı ve her mahalleye bir ‘Kadın Üretici Pazarı’ kurulacağı kaydedildi.