Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine gıda ve kışlık kıyafet yardımında bulundu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattıkları kampanyaya halktan destek istedi.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tarhan’ın oluşturduğu ekip, Ermenek’te mağdur olan maden işçilerinin ailelerini ziyaret etti. Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Müslüm Duru, Mezitli Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Oğuz ile birlikte belediye çalışanlarından oluşan ekip, ailelerin kışlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kıyafet ve gıda yardımında bulundu. Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi tarafından başlatılan ‘Durma Sen de Elini Uzat’ yardım kampanyası ile toplanan kışlık kıyafetler ve hayırseverlerin gıda yardımlarından oluşturulan paketler, maden işçilerinin ailelerine ulaştırıldı. Mevsim şartlarının ağırlaşması nedeniyle yardım paketlerinde kışlık kıyafetler ve temel gıdalar bulunurken, vefat eden işçilerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak amacıyla ise kırtasiye malzemeleri ve çanta dağıtıldı. Ekip, maden kazasında oğlunu kaybeden ve yırtık kara lastikleriyle Türkiye’nin gündemine oturan 75 yaşındaki Recep Gökçe’yi de ziyaret etti.

Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi bünyesinde ‘Durma Sen de Elini Uzat’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Vatandaşları, kampanyaya duyarlı olmaya davet eden Tarhan, “Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Havaların soğumaya başlaması ile vatandaşlarımızın zorluk çektiklerini biliyoruz. Bu nedenle yaşanan acıya duyarsız kalmadık. Belediyemiz bünyesindeki dayanışma evinde oluşturduğumuz yardım kampanyasında toplanan yazlık-kışlık, büyük-küçük elbise, palto, kaban, atkı, hırka, pantolon ve kullanılabilir ev eşyalarını Mezitli’de yaşayan hayırsever vatandaşlarımız ve iş adamlarının yaptıkları yardımlar sayesinde ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin kışı rahat geçirmesini istiyoruz. Bu yardımların daha fazla kişiye ulaşması için tüm Mezitli halkını duyarlı olmaya çağırıyor, belediyemiz tarafından oluşturulan yardım kampanyasına destek vermelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.