Bozyazı İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde örnek bir davranışta bulunarak Engelliler Derneği’ne 2 tekerlekli sandalye hediye ettiler.

Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Bozyazı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın eşi Fatma Ballı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Muz, kurum amirleri, engelliler ve aileleri ile Dernek Başkanı Gazi Yıldırım katıldı. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Yıldırım, “Bu günde şu soruyu sormak lazım engelli kim? Engenlilik kişinin kendi tercihimidir? Engellilik kişinin kendi isteğiyle oluşmuş bir durum mudur? Hayır engellilik bir yaşam farklılığıdır. Peki engelli kim? Her hangi bir fiziki, ruhsal, bedensel, zihinsel farklılığı olan mı? Yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen hissetmeyen mi? Gönül kapısı açık olanlar mı yoksa gönül kapısı kapalı olupta farkında olmayanlar mı? Bu sorulara cevap aranmalıdır” dedi.

Engellilik, doğuştan yada farklı sebeplerle sonradan oluşmuş bedensel, zihinsel, sosyal, yetenek kaybı bir yaşam farklılığı, kişinin kendi isteği iradesi ve arzusu dışında oluşmuş bir durum olduğunu söyleyen Yıldırım, “Engellilerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil çevrenin toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunlarıdır. Engellilerin normal bir yaşam sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkündür. Engellilere acımak yerine sevgiyle ve kamusal hizmetlerin geliştirilmesi esasıyla yaklaşmak gerekir bu bağlamda kamu özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Onun için daha çok duyalım, daha çok görelim birbirimizi, daha çok hissedelim, daha çok sevelim. En büyük engel sevgisizliktir. Biz Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği olarak her hangi bir aralıkta değil her gün her saat yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bozyazı İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, okulda yaptıkları ‘Manav Etkinliği’ sonucunda elde ettikleri para ile satın aldıkları 2 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere dernek başkanına teslim etti. Bozyazı İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Arzu Ergen Aybel, kendisinin de dernek yönetim kurulu üyesi olduğunu, okulda çocuklarda farkındalık yaratmak için girişimde bulunduğunu, okul idaresi, öğretmen ve öğrenci velilerinin verdiği destek sonucu stant kurup meyve ve sebze sattıklarını söyledi. Bu satılan ürünlerle 2 tekerlekli sandalya aldıklarını belirten Aybel, "Öğrencilerim ile bu farkındalığı yaratmamız da bizlere destek olan okul idaresine, öğretmenlerimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Farkında olduğumuzu göstermek için bu farkındalığı yaptık. Engelli vatandaşlarımızın yardıma değil, şefkate ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Manav etkinliğinden ağırlık, hafiflik kavramını öğrenemesekte bugün en önemli şeyi sevgi, saygı, duyarlı olma, yardımlaşmayı, destek olmayı öğrendik” şeklinde konuştu.