Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER), Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyor.

Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birlikte iş yerlerinden taşınma zorunluluğuyla karşı karşıya kalan oto galerici esnafının mağdur bırakıldığını belirterek, "Konuyla ilgili Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan destek bekliyoruz" dedi.

Oto galericiler ile ilgili alınacak kararın ilçe belediye meclislerine bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Bekir Selvi, "Mersin merkezde 4 ilçe belediyemiz var. Bu genelge ile ilgili ilçe belediyeleri farklı kararlar alabilirler. Bu konunun görüşülmesi gereken yer Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir. Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm oto galericiler ile ilgili tek bir karar alınmalı. Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’dan destek istiyoruz" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Oto Galericiler Sitesi’nin, Mersin Oto Galericiler Derneği üyelerinin isteklerini karşılayamadığını ifade eden Selvi, "Mevcut Oto Galericiler Sitesi’nde esnafımız müteahhit firmanın vicdanıyla baş başa bırakılmış, ihale şartnamesinin dışında farklı uygulamalar sergileyen müteahhit firma ile esnafımız karşı karşıya getirilmiştir. Bizim isteğimiz ise oto galericilerin Mersinliler’in daha kolay ulaşım sağlayabileceği, daha merkezi bir yerde, daha uygun koşullar altında bir araya gelerek hizmet vermesidir. Bu manada da Mersin Oto Galericiler Derneği olarak çalışmalarımız devam ediyor. Mezitli bölgesinde bulduğumuz ve Oto Galericiler Sitesi olmaya çok müsait olan alan ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Konuyla ilgili son noktaya geldik. Biz Mersin Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın önderliğinde kurulacak bir komisyon ile merkezi bir yerde yapılacak, kurum ve kuruluşların da onay göstereceği bir alanda, esnafımızın da rıza göstereceği bir alanda oto galericiler sitesi kurulmasını istiyoruz. Bu konuyla da ilgili şu an otomotiv sektöründe ihtisaslaşmış ilçemiz olan Mezitli ilçesinin uygun olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili sayın Valimiz Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.