Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, merkez Mezitli ilçesinde buldukları arsanın Oto Galericiler Sitesi olarak planlanması için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile görüştüklerini, önümüzdeki günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da taleplerini ileteceklerini söyledi.

MOGDER üyeleri, Suphi Öner Öğretmen Evi’nde verilen yemekte bir araya gelerek, çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular. Yemekte bir konuşma yapan MOGDER Başkanı Selvi, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile iş yerlerinden taşınma zorunluluğuyla karşı karşıya kalan oto galerici esnafının haklarını her platformda korumak adına ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ı ziyaret ederek, konuyla ilgili destek istediklerini dile getiren Selvi, “Ayrıca Mezitli bölgesinde bulduğumuz arsanın Oto Galericiler Sitesi olarak planlaması adına neler yapılabileceğini konuştuk. Sayın Tarhan ile yaptığımız görüşme oldukça verimli geçti. Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile de önümüzdeki günlerde bir araya gelerek konuyu, çektiğimiz sıkıntıları ve neden Toroslar ilçe sınırları dahilinde bulunan Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmak istemediğimizi kendisine izah edeceğiz. Bizler MOGDER yönetimi olarak sizlerin haklarını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

MOGDER Başkan Vekili Ali Kıratlı ise “Mersin’de, hatta Türkiye’de faaliyet gösteren oto galericilerin bir baskıyla karşı karşıya geldiğini hepimiz biliyoruz. Biz ne yasalara ne de hukuka aykırı bir iş yapmak istemiyoruz. Konuyla ilgili açtığımız dava Yargıtay’da. Henüz net bir sonuç çıkmadı. Biz bu süreçte bize zorla dayatılan bir oto galericiler sitesine taşınmak yerine, Mersinlilerin daha rahat ulaşabileceği, daha merkezi ve otomotiv sektörünün nabzını daha iyi tutabilecek bir alanda, metrekare fiyatları daha makul bir oto galericiler sitesi yapmak istiyoruz. Bunun çalışmalarını yaparken sadece ikinci el otomobil sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımızı değil, halkımızı da düşünüyoruz. Zira vatandaşımızın da kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği bir noktayı kooperatifimiz adına belirledik. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha somut adımlar atabileceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.