Mersin’in Mut ilçesi Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişare toplantısı düzenledi.

Mut Belediye Meclis Salonunda ilçenin sorunlarının tespit edilerek çözüm yolları aranması için oluşturulması planlanan komisyonun belirlenmesi amacıyla yapılan toplantıya STK temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yılmaz, Belediye Meclisi’nde Mut İlçesi içerisindeki trafik, şehrin güzelleşmesi, kaldırım kuralları, otopark ve ilçenin daha yaşanılabilir kılınması için bir komisyon kurulması kararı alındığını belirterek, “Kurulacak komisyonla 1- 1,5 aylık bir çalışmayla sorunların düzene sokulacağını söylemiştik. Bu Meclis kararı sonucunda böyle bir toplantıyı düzenledik. Amacımız ilçemizin tamamını kucaklayan temsilcilerle, Mut’taki yaşayan insanların yaşantısını güzelleştirmek, gerek kurallar açısından gerek iyi yaşam açısından kenti bir şekle sokmak” dedi.

Belediyenin kararları yetkili organlarında alacağını ancak katılımcı bir yapı oluşturmak istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Biz biraz daha katılımcı ve çoğulcu olması için bunu sivil toplum örgütleriyle yapalım istedik. ‘Biz çaldık biz oynadık, kendimiz çaldık kendimiz oynuyoruz’ gibi bir hava yaratmamak için bugün bu toplantıyı düzenledik. Bu toplantıda, Belediye Meclisimizdeki o toplantının devam eden sürecinin ayrıntılarını görüşeceğiz. Hangi konulara değinelim, daha çok hangi grupları alalım, hangi odalar daha etkili olur. Herkes burada söz alsın. Bir yürüyüş yolu kararlaştıralım. Sonra da devamını getirelim diye bu toplantının ilkini yapıyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz, bu süreçte siyasi görüşleri bir kenara bırakarak ilçenin sorunlarının çözümü ve yaşanabilir bir ilçe için el birliği yapmak gerektiğini dile getirdi.

Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine tek tek söz veren Başkan Yılmaz, gerekli notları alarak tüm düşünce, fikir ve projeleri değerlendireceklerini ifade etti. Oluşturulacak komisyon için Belediye Zabıta Müdürlüğünün sekretarya görevi yapması, ilçedeki bütün STK’lara yazı yazılarak temsilci belirlemeleri ve gözlemledikleri sorunlarla ilgili ilk toplantıya rapor sunmalarının istenmesi kararlaştırıldı.