Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ODÜH Eğitim Seminerleri kapsamında orman köylülerine uygulamalı mantarcılık eğitimi verdi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren ‘Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler’ konulu ODÜH Eğitim Semineri’ne Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ODÜH Şube Müdürü Gökhan Şener, şube müdürleri, işletme müdürleri, işletme şefleri, muhafaza memurları, muhtarlar, kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Ömer Naci Kaya’nın eğitimci olarak katıldığı seminerin açılışında konuşan Bölge Müdürü Baca, "Ormanlarımızın mantar ve tıbbi aromatik bitkiler açısından zenginliği dünya sıralamasındaki yerimize bakıldığında zaten anlaşılıyor. Bu alanlarla ilgili olarak vatandaşlarımızda farkındalık oluşturma, personelimizin bakış açısını değiştirme amaçlı şimdiye kadar düzenlediğimiz ve ileride de düzenleyeceğimiz eğitim seminerleri ile hep bir adım ileriye gideceğiz. Bugün burada bulunan muhtarlarımız, kooperatif başkanlarımız ve bu konulara ilgi duyup gelen vatandaşlarımız aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza, karşılıklı işbirliği yapmaya her zaman açık olduğumuzu ve gelen her talebin değerlendirileceğini bir kez daha iletiyorum" dedi.

İlk gün yapılan sunumlar, soru-cevap, görüş alışverişi şeklinde interaktif bir ortamda gerçekleşirken, ikinci gün yapılan uygulamalı eğitimde ağaç kütüklerinde ve kompost ortamında Kayın (istiridye) ve Shiitake mantarlarına ait misellerin nasıl yetiştirileceği gösterildi. Ömer Naci Kaya tarafından gösterilen uygulama örneklerinin ardından katılımcıların da uygulama yapması sağlandı.