Erdemli Kaymakamlığı ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Oyuncağımı Üretiyorum Yeteneğimi Keşfediyorum" projesi kapsamında ilçe sahilinde oyun şöleni etkinliği düzenlendi.

Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, proje kapsamında yıl boyunca öğrenci ve velilerin birlikte ürettiği oyuncakların sergiye çıkarıldığını belirtti.

Pamuk, “Erdemli Kaymakamlığımız koordinesinde Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile “Oyuncağımı üretiyorum yeteneğimi keşfediyorum" projesini birlikte gerçekleştirdik. Bugün yıl boyunca bu proje kapsamında velilerimizin çocuklarıyla birlikte ürettikleri oyuncakları sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çocukların kendi yaptıkları oyuncaklarla oynadıklarında daha çok mutlu olduklarının gözlemlendiğini ifade eden Pamuk, “Ne yazık ki çocuklarımız bilgisayar başında çok uzun zamanlar geçiriyor. Bizim amacımız çocuklarımızın bilgisayar başında geçirdikleri bu uzun zamanı kısaltmaktı. Çocukların sokakta kendi ürettikleri bu oyuncaklarla birlikte oynamalarını sağlamayı, sosyalleşmelerini sağlamayı hedefledik. Çocuklarımızın aileleriyle yaptıkları oyuncakları oynarken daha da mutlu olduklarını gözlemledik" diye konuştu.

Projeyle çocuk gelişimi ve eğitimi alanı 11. sınıf öğrencilerine alan derslerini yerinde, yaşayarak öğrenme imkanı sunulduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin de, projenin uygulandığı 4 okulda 80 çocuğun aileleriyle birlikte zaman geçirme imkanı sağlandığını kaydetti.

Çocuklar aileleri ile birlikte hazırladıkları el yapımı Türk bayraklarıyla Saim Göküş Parkı etrafında dolaşarak, renkli görüntüler oluşturdu.