Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, son yıllarda basın açıklamalarının da merkezi haline gelen kent merkezindeki Özgür Çocuk Parkı’nı yeniliyor. Belediye, parkta basın açıklamaları için küçük bir amfi tiyatro ile çocuk oyun grupları oluşturacak.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park revize çalışmalarına devam ediyor. Müftü Deresi Yürüyüş Yolu ve Çamlıbel Aşıklar Parkı’nın yenileme çalışmalarını tamamlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin bir başka işlek merkezi olan İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı’nın yenileme projesi için kolları sıvadı. Parkın revizyon çalışmaları sırasında bazı ağaçlar budanırken, insan hayatı açısından tehlike yaratabilecek yaşlanmış 3 ağaç kaldırıldı.

Proje hakkında bilgi veren Park-Bahçelerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, yoğun kullanım nedeniyle eskiyen ve işlev kaybı yaşanan Özgür Çocuk Parkı’nın yeni projesinin, adına uygun biçimde ‘Çocuk Temalı’ olacağını belirtti. Cebe, “Son zamanlarda basın açıklamaları ve etkinliklerin merkezi haline gelen Özgür Çocuk Parkı’nda mini bir amfi yapacağız. Parkın bir köşesinde ise toplumsal olaylarda yaşamını yitiren çocuklarımızı simgeleyen bir anıt yükselecek. Yine 15 yıllık yıpranmış çocuk oyun grubu ve bankların bir bölümü de söküldü. Sökülen çocuk oyun grubunun yerine ahşap, insan sağlığına zarar vermeyen ve ekolojik oyun grubu monte edilecek. Yeni oturma grupları ve banklar da çocuk doğasına uygun biçimde renkli olacak. Parkın içinde bulunan kuyu, çocukların oyuncak ve kitap edinebilecekleri bir hale dönüştürülecek ve yine çocuklar için dileklerini yazabilecekleri bölüm yapılacak. Çocuk oyun grubu ve yürüme yollarındaki sert zemin plakalar iş makineleriyle yerlerinden söküldü. Görsel kirlilik yaratan her türlü materyal de parktan kaldırılacak. Altyapısı da dahil olmak üzere tepeden tırnağa yenilenecek olan Özgür Çocuk Parkı’nın içerisindeki Pamukkale Travertenlerini simgeleyen yapı kaldırılırken, WC’ler ise yenilenecek” dedi.

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise belediye yönetimi olarak doğa ve tüm canlılara saygılı, ekolojik bir anlayışı kent yaşamına yansıtmayı hedef haline getirdiklerini vurguladı. Mutlu, “Özgür Çocuk Parkı’ndaki yenileme çalışmaları öncesinde, bölge esnafı ile fikir alışverişinde bulunduk, öneri ve taleplerini dinledik. Esnafımız, parkın mutlaka yenilenmesi, giriş çıkış kapılarının arttırılması ve basın açıklamalarının daha rahat yapılabileceği bir alana sahip olacak şekilde düzenlenmesi noktalarında görüş bildirdi. Akdeniz Belediyesi olarak, doğaya saygılı ve çevre sorunlarına duyarlı yaklaşım ilkesine zıt uygulamalarda bulunmamız asla söz konusu olamaz. Özgür Çocuk Parkı’ndaki ağaçların sadece 3 tanesini, iç kısımları çürüdüğü, insan hayatı için tehlike yarattığı ve hatta neredeyse yere paralel biçimde gelişim gösterdiği için teknik elemanların görüşü doğrultusunda kaldırma zorunluluğu doğmuştur. İç çürümeleri nedeniyle bu ağaçların başka bir yere nakledilmesi halinde de yaşama şansı yoktu. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu ağaçların yerine çok daha fazla ağaç dikeceğiz ve Özgür Çocuk Parkı eskisinden çok daha zengin bir yeşil dokuya sahip olacak” diye konuştu.