Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Altınkaya, sosyal medya ve bu mecrada fotoğraf paylaşmanın, özellikle dudak dolgusu taleplerinin arttığını söyledi.

Medical Park Tarsus Hastanesi hekimlerinden Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Altınkaya, sosyal medyada özellikle selfie fotoğraf paylaşımının artmasıyla fotoğraflarda güzel görünmek isteyen kadınların, başta dudak dolgusu olmak üzere yüze yönelik estetik işlemlere eskisinden daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Lip lifte ilgi artıyor

Sosyal medyada daha çok selfie formatlı fotoğrafların tercih edilmesinin, kişilerin yüzünü ön plana çıkardığını belirten Op. Dr. Süleyman Altınkaya şöyle konuştu: “Bu da son yıllarda, özellikle dudaklara yönelik talepleri artırdı. Diğer yandan burun düzeltme, yüz gerdirme ve gözaltı torbalarına yönelik işlemlerde de artış var. Burun-dudak arası mesafeyi azaltmaya yönelik dudak kaldırma işlemleri de (lip-lift) son yıllarda ilgi görmeye başladı.”

Dolgunluk, belirginlik, kontur

Op. Dr. Altınkaya şu şekilde devam etti:

“Dudakların daha güzel görünmesi amacıyla, dolgunluğu, belirginliği ya da konturu artırmaya yönelik işlemler yapılabiliyor. Kadınlar ünlülerden çok, özellikle Instagram’da gördükleri tanınmamış kişilerin dudaklarına benzer dudaklar istiyor. Ancak diğer yandan Arap ülkelerinin televizyon ve film yıldızlarının dudaklarını gösterip kendisinin de aynı görünüme kavuşmasını isteyenlerin sayısı arttı.”