Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğüne atanarak görevine başlayan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, herkesi kucaklayan, verimli ve gurur duyulacak bir üniversite ortamı gerçekleştirmek için çalışacaklarını kaydetti.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Çamsarı, Rektörlük görevini devraldıktan sonra çalışmalarına başlarken, birlikte çalışacağı rektör yardımcıları da belli oldu. Buna göre Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. Ali Kaya yeni rektör yardımcıları oldu.

Yönetim olarak hedeflerini açıklayan Rektör Çamsarı, "Herkesi kucaklayan, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, başarılı ve güzel işlerin yapılabildiği, verimli ve gurur duyulacak bir üniversite ortamını gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Yönetimi boyunca demokratik, barışçıl ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanacağına dikkat çeken Çamsarı, istikrarlı bir gelişim amaçladıklarını, bunu yaparken de eşitlik ve adaletten ödün vermeyeceklerini vurguladı. Evrensel bir üniversite kültürü oluşturmak için işbirliği, paylaşım, katılımcılık ve şeffaflık ilkelerine vurgu yapan Çamsarı, hedeflerine ulaşmada kent dinamikleri ile işbirliği içinde olacaklarının altını çizdi. Öğrencilerin donanımlı bireyler olarak mezun olmaları için eğitim-öğretim faaliyetlerinde gerekli imkan ve teknolojinin sağlanması için çalışacaklarını da dile getiren Çamsarı, “14 yıldır mensubu olduğum Mersin Üniversitesi’nin potansiyelinin farkında olarak, bu yeni dönemde hedeflerimize ulaşacağımıza dair inanç ve güvenim tamdır" ifadelerini kullandı.