Mersin Sağlık İl Koordinasyon Toplantısı, Silifke ilçesinde gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Başaralı’nın 2025 yılına kadar ulaşılması hedeflenen 9 Küresel Hedef konulu konuşması ile başlayan 2014 yılı Ekim Ayı İl Koordinasyon Toplantısı, devlet hastanesi konferans salonunda düzenlendi.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Başaralı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Dinçer, Şube Müdürleri, İlçe Yöneticileri, Silifke İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Silifke Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Levent Yıldırım katıldı.

İl Sağlık Müdürü Başaralı konuşmasında ölümcül hastalıkların ana nedeni olarak belirtilen sebeplerle birlikte, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün 9 Küresel Hedefini açıkladı.

Silifke İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Silifke’nin genel sağlık durumu ile ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezinin faaliyetleriyle ilgili bilgileri aktardı.

Toplantı, Silifke Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Levent Yıldırım’ın hastane genel yönetimini, işleyişini ve son durumları hakkında bilgilendirmesi ile devam etti.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Gül’ün 112 istasyonları ile ilgili genel bilgileri, Silifke’deki dört adet Acil Sağlık Hizmetleri’nin vakaya ulaşım ve müdahale yüzdeleri ile ilgili sunumları dikkat çekti.

Son olarak İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat Coşkun Bulaşıcı Olmayan Hastalıklardan; Obezite, Diyabet, Hipertansiyon, Astım- KOAH (Kronik Hava Yolu Hastalıkları) başlıklı konulara değinerek günümüzün ve geleceğimizin büyük bir sorunu olarak tanımlamış ve fiziksel inaktivitenin önlenmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen programlara değindi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Başaralı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik ve Mersin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Dinçer’in başkanlığında devam eden toplantıda, Mersin ili ve ilçeleri Sağlık Yöneticilerinin karşılıklı bilgi alışverişi ile güncel sorunlar ve konular görüşülerek çözüm önerilerinde bulunuldu.