Mersin’in Silifke ilçesindeki üreticilerin, tarım ürünlerini il dışındaki doğal depolara götürmek zorunda kalmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte Silifke’ye doğal depo yapmaya hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret İl Müdürlüğü, Silifke üreticisini güçlendirmek amacıyla soğuk hava depolarının ve doğal depoların yaygınlaşması için yapılması gerekenlerin ele alındığı ortak bir toplantı düzenledi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Musa Uyanık, Silifke Kaymakamı Şevket Nurettin Kaynar, Mersin Ticaret İl Müdürü Mahmut Zeybek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İlker Taner Pırlak, Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ve üreticiler katıldı. Toplantıda, başta limon olmak üzere diğer tarım ürünlerini Ürgüp ve Ortahisar’da bulunan doğal depolara götürmek zorunda kalan üreticilerin, özellikle Silifke-Kırobası bölgesinde oluşturulacak doğal depolarda muhafaza etmeleri yönünde gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Uyanık, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgesel örgütlenmelerin ve kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, “Üreticinin taleplerinin hayata geçirilmesi için mutlaka kooperatifin kurulması gerekiyor. Böylece çalışmalarınızda daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz. Bizler, bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye, destek vermeye her zaman hazırız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Pırlak ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bu konuya hassasiyetle yaklaştığını vurgulayarak, “Sayın Başkanımız seçim sürecinden beri üreticilerimizin yanında olduğunu her zaman vurgulamıştır. Birimimizin, üreticinin sorunlarına ve taleplerine yönelik çalışmaları sürmektedir. Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nün bu projelerimizde bizimle beraber çalışmak istediklerini de Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ilettik” diye konuştu.

Toplantı sonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke-Kırobası bölgesindeki mevcut depoların yerinde incelenmesine ve proje hazırlıklarına yön vermek üzere en kısa sürede paydaşlarla bir araya gelerek çalışmalara başlanmasına karar verildi.