Mersin’in Tarsus ilçe Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ünal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a hizmet ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ünal, Tarsus’taki bütün gençlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kente ve kent yönetimine katkıda bulunmaları için projeler ürettiklerini, Kent Konseyi bünyesinde gençliğin daha fazla söz sahibi olması için “Genç Düşünen Fikirler” derneğini kurmayı planladıklarını dile getirdi.

Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi yönetiminin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Can, gençlerin iyi yönde ve güzel alışkanlıklar edinmeleri için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Can, “Belediyecilikte siyaset olmaz, belediyecilikte dini, dili, ırkı, milleti, ne olursa olsun, nereli olduğu önemli değil, hangi partiden olduğu önemli değil, hangi ırktan olduğu önemli değil, bizler 30 Mart seçiminden sonra Tarsus’ta yaşayan, Tarsus’un havasını teneffüs eden, suyunu içen her türlü insanla el ele kol kola bu yollarda yürürüz. Tek bir şartımız var, tek bir kırmızı çizgimiz var. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sevmesi karşılığında. Önemli olan sizlerin sayısının arttırılmasıdır. Önemli olan sizlerin gençlerle bir imaj çizip, güzel bir model çizip gençlerimizi iyi ve güzel yönde yönlendirmek hepimizi mutlu eder. Netice itibari ile bizlerin sadece görevi yol yapmak, park yapmak değildir. Tarsus’ta huzur ortamını ve güven ortamını sağlamak için mücadele etmemiz lazım” dedi.

Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri Türk Dünyası Birlik Platformunun başlatmış olduğu 100 yılın yalanı projesi ‘Ermeni Soykırımı’ için Başkan Can’dan imzalı destek aldılar.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Tarsus Belediyesi Tarafından tahsis edilen hayırsever Ülker Aydın Tarafından Yaptırılan Yaşlılar Erinç Evindeki “Erinç” kelimesinin Türkçe kullanılmasından dolayı Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi ve Çağ Üniversitesi Türkçe Topluluğu Başkanı Ahmet Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a plaket verdi.

Plakette “Saygıdeğer Başkanım, Tarsus ilçemiz için yaptığınız birbirinden güzel işler Türkiye ve Türk Dünyası genelinde örnek teşkil etmektedir. Özellikle öz Türkçemize değer vererek yaptığınız bu üstün çalışmalardan dolayı Türk Dünyası Birlik Platformu olarak size teşekkür ediyoruz” denildi.