Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, yerel sanatçılardan Abdi Çemen ve Selçuk Akçayır’ın söylediği şarkılarla başladı. Soğuk havaya rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yakılan ateş etrafında sinsin oyunu oynadı. Sinsin oyunun açılışını Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz yaptı.

Seyirlik oyunların büyük ilgi gördüğü gecede geç saatlere kadar devam eden kutlamaların sonunda, protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Gecede konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bugün coşkulu olduklarını söyledi.

Başkan Can, “Tarsus’umuz 93 yıl önce Fransızlardan kurtularak bugünlere gelmiştir. Cenab-ı Allah o günleri bizlere bir daha göstermesin. Cenab-ı Allah vatanımızı milletsiz, milletimizi bayraksız, camilerimizi ezansız bırakmasın diyorum. Bu etkinlik sadece bir sinsin oyunu değildir. Sinsin oyunu atalarımızın, ecdadımızın oynamış olduğu bir oyundur. Ancak oyunun yanında sinsin demek, yiğitlik demektir, sinsin demek mertlik demektir, sinsin demek birlik demektir, beraberlik demektir, kardeşlik demektir, dostluk demektir. Bizlerde Cumhuriyet alanında 20 yıldır Başkanımız Burhanettin Kocamaz bey’in düzenlemiş olduğu etkinliklere aynı şekilde devam ediyoruz. Başkanımızın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Başkanımızın yapmış olduğu etkinliklerin hepsini aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Başkanımıza da bu güzel etkinlikleri şehrimize kazandırdığı için hepinizin huzurunda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un Çukurova’da kurtuluş mücadelesinin başlattığı ilk kent olduğunu belirterek, halkın bayramını kutladı.

Törene katılan protokol üyelerine Tarsus’a özgü olan 8 köşe şapka ve şal hediye edildi.

Etkinliklere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, MHP Tarsus ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.