Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye ve Zeka Satranç Kulübü işbirliği ile düzenlenen "Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 9. Satranç Turnuvası" sona erdi.

Tarsus Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen turnuva 7 -8 yaş, 12 yaş altı ve açık olmak üzere 3 kategoride yapıldı ve 124 sporcu katıldı.

Turnuvanın açılışını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, katılımcılara başarılar diledi.

Açık kategoride Muhammed Kaan Bacak birinci, Mustafa Berkay Özdöver ikinci, Göksel Yıldızak üçüncü, Devran Dağhan dördüncü, Engin Yaşar Işık beşinci olurken Yaren Arkan En iyi bayan oldu.

12 Yaş ve Altı kategorisinde Utku Cengiz Acar 1., Emir Gülbeyaz 2., Halil Özgün Kerem 3., Mert Polat 4., Ekin Barış Özenir 5., Sıla Çağlar en iyi bayan oldu.

7-8 yaş kategorisinde Ufuk Alp Adıgüzel 1., Kürşat Buğra Gökçek 2., Talha Ersöz 3., Atahan Çolakoğlu 4., Ilgın Kaya 5., Gülşen Sena Çağlar ise en iyi bayan olmayı başardı.

Tarsus Belediyesi ve Zeka Satranç Kulübü işbirliği ile düzenlenen "Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 9. Satranç Turnuvası" sonunda ilk beş dereceye girenlerin ödülleri Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam tarafından yarışmacılara verildi.