Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Mersin’in Tarsus ilçesinde konser verdi.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Tarsuslular unutulmaz bir gece yaşadı. Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen programda ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, ‘Mustafa Kemal Atatürk Güneşin Askerleri ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gecesi’nde verdiği konserde, izleyiciler program sonunda sanatçıyı ayakta alkışladı.

Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterimi ile konserini veren Tuluyhan Uğurlu, piyanosuyla katılımcıları o günlere götürdü.

Tarsuslulara teşekkür eden sanatçı Uğurlu, “Bizim kurtuluş savaşı değildir. Bütün mazlumların kurtuluş savaşıydı. Bu bakımdan çok önemliydi. Bu anlayışla sanatımı icra etmekten çok büyük mutluluk duydum” dedi.

Konser sonunda Uğurlu’ya Belediye Başkanı Şevket Can, tarafından Nusret Mayın Gemisi maketi ve çiçek sunuldu. Can, “Milli duygularımızı kabarttınız. Çok teşekkür ederiz. Kurtuluş bayramımıza şenlendirdiniz. Allah bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın. Cenab-ı Allah birlikteliğimiz bozdurmasın” şeklinde konuştu.