Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sarı, yaklaşık 5 yıl önce Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) Kurulması’ sonrasında kenttin tüm mahallelerinde vatandaşlara hizmeti vermeye başladıklarını belirtti.

Tarsus’un tüm genelinde Aile Sağlık Merkezlerinin açılarak, aile hekimlerinin özellikle erken tanı ve tedavi sağladığına dikkat çeken Sarı, "Tarsus’ta şu anda 24 Aile Sağlığı Merkezlerinde 96 aile hekimimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Aile hekimlerimiz sağlık ile ilgili tüm konularda değerlendirmeyi yaparak, sorumluluğu altındaki kişilerle sürekli ilişki halinde onları izliyorlar. Aynı zamanda aile hekimlerimize sağlık hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter gibi ilave sağlık hizmetleri personeli ile güvenlik, temizlik, sekretaryaları da bulunuyor" diye konuştu.

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sarı, hizmet veren Aile Sağlık Merkezlerinde görevli aile hekimlerinin yoğunluğunu hafifletme noktasında önümüzdeki yıl iki ASM daha açılacağını ifade ederek, "Tarsus’ta şu anda Aile Sağlık Merkezlerinde görevli aile hekimlerine ortama 3 bin 400 hasta düşüyor. Hedefimiz bu sayıyı 3 bin 100’e düşürmek. Bu bağlamda ihtiyaç olan mahallelerimizde yeni ASM’leri önümüzdeki yıl açacağız" şeklinde konuştu.