Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ’3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirecekleri ‘3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ne tüm Mersin halkını davet etti.

2005 yılından bugüne kadar ’3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutlayan Toroslar Belediyesi, bu yıl da ’Kurtuluş Günü’ne hazırlanıyor. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurtuluşun 93. yıldönümünde düzenleyecekleri ’Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ ve etkinliklerin her geçen yıl daha coşkulu ve geniş katılımla gerçeklemesi amacıyla başlattığı toplantıların ilkini, belediye meclis üyeleri, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla yaptı.

Daha önce protokol, asker ve öğrenci üçgeninde kutlanan ’3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’ kutlamalarını, halkın bayramını halkla kutladığı bir coşkuya dönüştürdüklerini vurgulayan Tuna, ’Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ nün sadece Mersin’de değil Türkiye’de de ses getirdiğine ve sembol olduğuna dikkat çekti.

Tuna, amaçlarının tarih şuurunu genç nesillerin belleklerine kazımak olduğunu belirterek, "Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler dini, dili, vatan toprağı, bayrağı, maneviyatı, milli kültürü ve tarih şuurudur. Bu değerler, bizim ortak paydamızıdır. Bu değerleri boşalttığınız zaman millet olma özelliğinden koparız. Bu durumda kalabalıktan oluşan bir yapı, maddenin ve materyalin peşinde koşan bir anlayışı öne çıkarır. Üç tarafı denizlerle çevrili bu coğrafyamız, Avrupa’ya açılan ve Kafkaslara uzanan bir yol, Ortadoğu’ya açılan bir kapıdır. Bu coğrafyada yaşamak zor. Çünkü bu coğrafyanın üzerinde halen emellerini yitirmemiş bir yapı var. İşte biz kendi ortak paydamızda, bir ve beraber olup millet olma duruşumuzu, milli refleksimizi gösteremezsek o emperyalist güçlerin oyuncağı ve onların hayallerini gerçekleştirmiş oluruz. Onun için değerlerimize her zaman sahip çıkalım. 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nün siyaseti yoktur. 3 Ocak’ta birlikte ve beraber olmak için tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz. 7’den 77’e herkesin milli reflekslerini dik ve diri tutabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu, siyasi parti kalıbına sığdırmadan Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl da 3 Ocak Cumartesi günü saat 08.00’de Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak yürüyüşe kendini Mersinli hisseden herkesi davet eden Başkan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak daha çağdaş ve yaşam kalitesi daha yüksek bir Toroslar’ı oluşturmak için çalışıyoruz.11 yılı tamamladığımız Toroslar’da dünün ve bugünün karşısında gelinen noktayı

herkes görüyor ve biliyor. İlçemizde huzur ve güvenin tesis edilmesi noktasında elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Milli değerleri kaybetmemek adına milli günlerde etkinlikler düzenlemeye önem veriyoruz. Düzenlediğimiz bu yürüyüşte, Mersin’deki birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini oluşturdu. 3 Ocak Cumartesi günü saat 08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünde başlayacak yürüyüşe tüm Mersin halkını bekliyoruz” diye konuştu.