Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, vahşi depolamayla depolanan çöpleri gübreye dönüştürerek, parklar ve yeşil alanlarda kullanacak.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye organik çöpleri değerlendirmeye aldı. Toroslar Belediyesi, çöplerin 1970-80’li yıllarda vahşi depolama sistemi ile depolandığı dönemden kalan organik atıkların yerini tespit ederek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanmak üzere gübre üretti.

Çöplerin elekten geçirilerek ayrıştırma işlemlerinin gerçekleştirildiği çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, “Tarzımız geri dönüştürülebilecek her türlü malzemeyi geri dönüşüme kazandırmaktır. Bu çalışmamız da geri dönüşüm açısından güzel bir modeldir. Elekten geçirerek ayrıştırdığımız bu gübreleri de ilçemizdeki yeşil alan ve parklarımızda kullanacağız. Organik atıklardan elde ettiğimiz bu gübrelerimiz çiçek açacak” dedi.

Çevre dostu bir yönetim anlayışı ile çalıştıklarını belirten Tuna, Türkiye’de ses getiren geri dönüşüme yönelik diğer çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Tuna, “Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirerek, geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında, pet şişelerden ve kullanılmış araç lastiklerinden hayvan figürü verilmiş saksılar yaparak ilçemizdeki kavşaklara yerleştirdik. Bunun yanı sıra doğaya zararlı bir diğer malzeme olan atık pillerin toplanması amacıyla ilçe sınırlarımız içerisindeki okullar, siteler ile cadde ve bulvar boylarına atık pil, israfı önlemek ve insanlarımızı ekmek tüketimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla da bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik. Bu çalışmalarımıza destek veren ve duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.