Toroslar’ın, sosyal ve ekonomik dokusuna katkıda bulunmak ve ivme kazandırmak amacıyla oluşturulan Toroslar Kent Konseyi, 2014 mahalli idareler seçimlerinin ardından ilk Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediyesi Ayşığı Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda, divan ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhtar sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de katıldığı Toroslar Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nda, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yapılan açık oylama sonucu oy birliğiyle Toroslar Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna yaptı. Konuşmasında Toroslar Kent Konseyi’nin 2009 yılındaki mahalle idareler seçimlerinin ardından kurulduğunu belirten Tuna, yeni üyelere çalışmalarında başarılar dileyerek, "Kent Konseyi’nin amacı, bir yönetişim anlayışı içerisinde bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Burada farklı fikirlerin ortaya atılması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak fikirlerin ve projelerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Kent Konseyi Toroslar ve dolayısıyla Mersin için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Tuna, 11 yılda yaptıkları çalışmalarla Toroslar’ın artık kabuğunu yırttığını ve gelişen bir ilçe konumuna geldiğini belirterek, "Hayata geçirdiğimiz projeler ve girişimlerimizle ilçemiz Mersin’in en hızlı gelişen bölgelerinden biri oldu. Bölgemizin gelişmesi için ciddi yatırımlar yaptık. Toroslar Belediyesi olarak çalışma yol haritamızda bulunan sağlık, eğitim ve gençliği her zaman ön planda tuttuk. Mersin Devlet Hastanesi ile işbirliği yaparak, yılda ortalama 150 bin insanımızın sağlık hizmeti aldığı Toroslar Semt Polikliniğini hizmete sunduk. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çağdaşkent Mahallesi’nde 5 bin metrekare arsa tahsis ederek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapılmasına katkı sağladık. Sağlık Bakanlığı’na Korukent Mahallesi’nde bin 253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi yapılmak üzere 232 dönüm arsa tahsis ettik. Tesisin temeli atılmış ve inşaat çalışmaları devam etmektedir. Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 9 bin dönümlük bir yer daha tahsis ederek, hastaneye ek bina yapılmasını sağladık. Bölgemizde okullaşma oranının daha da artması için Mersin ve Çukurova bölgesinde Milli Eğitim’e en fazla arsa tahsisi yapan bir belediyeyiz. Gençlik geleceğimizdir. Bir milletin geleceğe umutla bakabilmesi için gençliğini doğru yetiştirmesi gerekir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur”. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla bölgemizde spor tesisleri inşa ederek, sporun merkezi yaptık ve onları sportif etkinliklere yönlendirdik. Yürütme kurulu ve değerli üyelerimiz aldıkları kararları bize getirecekler ve biz de kent konseyinde alınacak kararları belediye meclisinde değerlendireceğiz" diye konuştu.

6360 sayılı yasa ile Toroslar Belediyesi’ne 32 köy ve 5 beldenin bağlanarak mahalle sayılarının 67’ye ulaştığını vurgulayan Tuna, "Bölgemiz, 5 bin 200 hektar alandan 102 bin hektara çıktı. Yeni coğrafyamızda inşallah yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Toroslar İlçemizde yayla turizmini ön plana çıkartacağız. Bu şehri daha yaşanılabilir ve daha huzurlu kılmak için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Toroslar Kent Konseyi 1. Genel Kurul Toplantısı’nın Divan Kurulu’nda görev yapmak üzere önerilen üç isim açık oylama usulü esas alınarak oy birliği ile seçildi. Buna göre Divan Başkanlığı görevine, Sezgi Karakaya seçilirken, Divan katipliklerini de Halit Ay ve Muzaffer Filiz yürütecek.