Mersin’in merkez içle Toroslar Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği 6. Geleneksel Aşure etkinliğinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konser veren Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Musa Eroğlu, izleyenlere muhteşem bir performans sergiledi. Sanatçılar Cem Çelebi(Grup), Grup Abdal, Ali Ekber Eren, Kenan Altıoğlu ve Derviş Gürsel Fırat’ın da sahne aldığı etkinliğe, Mersin milletvekilleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhuriyet Alanına vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, aşure kazanının başına geçerek aşure karıştırdı. Başkan Tuna, Muharrem ayının ve aşure gününün hayırlara vesile olmasını diledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli yaptı. Değerli, derneklerine sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, hizmetlerinde başarılarının devamını diledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise hangi etnik kökenden ve hangi inançtan gelirse gelsin, herkesi gönül gözü açık yunusça kucakladıklarını söyledi. Alevi Dernekleriyle sürekli diyalog halinde olduklarını ve aşure etkinliğini her yıl birlikte organize ettiklerini vurgulayan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak sevgi tohumları ektik, sevgi çınarları büyüsün ve onun altında insanlarımız insan gibi yaşasın diye. İşte o yanımız ve yönümüzle Alevi Derneğimizin her yıl yapmakta olduğu aşure etkinliğinde alevi kardeşlerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

Toroslar Alevi Kültür Derneği binasının yapılmasına katkıda bulunduklarını da hatırlatan Tuna, geçen yıl dernekte yaptıkları aşure etkinliğini bu yıl da binlerce kişinin katılımıyla Toroslar Cumhuriyet Meydanında organize etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tuna, "Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayında bu fotoğraf karesinde hep birlikte olmak bizleri oldukça mutlu etti. Bugün değişik etnik kökenlerden gelenleri ayrı bir milletmiş gibi ifade etmeye çalışanlara inat biz aynı ortak paydada, kalabalıkları millet yapan değerlerin altında bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.Allah nasip ederse, iri olacağız, diri olacağız ve inşallah işlerimizi kolay kılacağız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.İnşallah bu güzel coğrafyada bir ömür boyu mutlu bir şekilde yaşayacağız.Aşure etkinliğinin organizasyonunda emeği gecen Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi yönetimine, katılımlarıyla bu programı şereflendiren siz değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.Allah ağız tadımızı aşure tadında bıraksın.Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz Dede de organizasyonda emeği geçen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, kazanlarda pişirilen aşureler protokol üyelerine ve katılımcılara dağıtılırken, programa deyiş ve türkülerin okunmasıyla devam edildi. Toroslar Cumhuriyet Alanı’nda, vatandaşların alkışları eşliğinde sahneye çıkan ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, halk müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdi. Cem Çelebi, Grup Abdal, Ali Ekber Eren, Kenan Altıoğlu ve Derviş Gürsel Fırat’ın da konser verdiği etkinlik, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyelerinin sanatçılara sunduğu plaket takdiminin ardından sona erdi.