Mersin’in merkez Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ayağını beyaz bir bandajla sararak dilencilik yaptığı tespit edilen kişiyi düzenledikleri operasyonla yakaladı.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, zabıta ekipleri, ilçe genelindeki dilencilere yönelik düzenlediği operasyonda, ayağını beyaz bir bandajla sararak duygu sömürüsüyle dilencilik yapan L.D. isimli kişiyi sıkı takip sonucunda yakaladı. İnsanların iyi niyetlerini suiistimal ederek para kazanan dilenciyi belediye binasına getiren ekipler, normal bir vatandaş gibi ayakta durabilen 1963 doğumlu L.D’nin her gün farklı bir ayağını sararak dilendiğini ortaya çıkardı. Söz konusu kişiye 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu’nun 33.maddesine göre cezai müeyyide uygulanırken, üzerinden çıkan paralara da kamulaştırılmak üzere el konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşlardan, duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden dilencilere yardım etmemelerini istedi. Başkan Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak amacımız, halkımızın kentimizde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmeleridir. İlçemizde özellikle cami önleri ve semt pazarları başta olmak üzere çeşitli noktalarda dilenen dilencilere yönelik mücadelemize devam ediyoruz. Dilencilik yapan vatandaşlarımız, haksız kazanç elde ettikleri gibi ailelerine ve çevrelerine de kötü örnek olmaktadırlar. Vatandaşlarımızdan önemli ricam, hak edene ve gerçekten mağdur olan kişilere yardımda bulunsunlar” dedi.