Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından organize edilen Anamur Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye 2014-2015 2.Kademe Oryantiring yarışları başladı.

Program öncesi Çavuşpınarı Parkı önünde muz dağıtımı yapıldı. Daha sonra Malaklar Ortaokulu’nda verilen ilk çıkışlar ile yarışmacılar derece almak için arazide zorlu parkurlarda ferdi olarak zamana karşı mücadeleye başladılar. İki gün sürecek yarışlarda ilk gün dereceye giren sporcular düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar. Yarışmaya Annesi Dilek Kuruçay ile katılan ve tüm parkuru tamamlayarak varış noktasına ulaşan dört yaşındaki yarışmacı Zeynep Kuruçay herkesin ilgi odağı oldu.

Yarışmaların ikinci ve son gününde sporcular 20 Aralık 2014 Pazar günü Anamur’un iskele bölgesinde yarışacaklar. Arazide harita yardımıyla yön bulmayı içeren zamana karşı yapılan bir yarış olan Oryantiring için Anamur’a toplam 1000’in üzerinde sporcu ve çalıştırıcı geldi. Kente gelen sporcuların konaklama ve diğer etkinlikleri kente ekonomik anlamda da önemli girdi sağladı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yarışlar ile ilgili yaptığı açıklamada yarışların Anamur’da yapılmasını sağlayan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dç. Dr. Tekin Çolakoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.