Antalya’da düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali’nde ’Bilrotek Sürpriz Görev’ dalında Türkiye Şampiyonu olan Mersin’in Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine ödülleri verildi.

Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Türkiye’de bulunan 110 bilim ve sanat merkezi arasında Türkiye şampiyonu olan Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini tebrik etti.

Gelecek yıl öğrencilerinin başarılarını daha üst seviyeye taşıyarak, Avrupa ve dünya çapında bir sonuç beklediklerinin söyleyen Müdür Kalaycı, Tarsus isminin bu yönde anılması için gayretlerinin devam edeceğine vurgu yaptı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, öğrencilerin başarılarını kutladı. İman etmenin beraberinde başarıyı getirdiğinin belirten Kaymakam Ünal, çocukluğunda yaşadıklarından örnekler vererek, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini istedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Türkiye Şampiyonu olan Melih Kerem Borçaktepe ve Berkay Kolay’a, okul müdürü Erhan Çelik, Hüseyin Gürel, Kevkeb Şahin adlı öğretmenlere plaketleri verilirken, projede emeği olan diğer öğrencilere ise başarı belgesi verildi.