Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i bir spor kenti yapmak hedefiyle projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor. Bunlardan biri olan ‘Uluslararası Mersin Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Turu’nun, 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Mersin’de yapılacağı netlik kazandı.

Daha önce kentimizde yapılması netlik kazanan Uluslararası Atletizm yarışmalarına, bisiklet turunun da eklendiğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Uluslararası Mersin Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Turu’nu şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce de Atletizm branşında 20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan Mersin Büyükşehir Maratonu ve 2016 yılında yine şehrimizde yapılacak olan Avrupa 10 bin metre takımlar kupası, girişimlerimiz sonucunda Avrupa Atletizm Birliği yarışma takvimine girmişti. Üzerinde çalıştığımız 2015-2016-2017 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Süper Lig Şampiyonası’nın da, 3 yıl üst üste Mersin’de düzenleneceği netlik kazanmıştı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ‘Uluslararası Bisiklet Turu’nun da Mersin’de yapılamasının netlik kazandığını sözlerine ekleyen Kocamaz, “Allah izin verirse, özellikle önümüzdeki 3 yıl içinde Mersin’de gerçekleşecek olan uluslararası boyuttaki spor etkinlikleri ile kentimizin adını dünyaya duyurma şansı yakalayacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin kentimizde yapılması için gerekli mücadeleleri vermeye devam edeceğiz ve inşallah Mersin’i gerçek anlamda bir spor kenti haline getireceğiz" diye konuştu.