Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Alaköprü Barajı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçme Suyu Temin Projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Bozyazı Limanında konuşlandırılan Akdeniz Güvenlik Komutanlığına ait botla Akdeniz açıklarında deniz altına içme su borusu döşeyen gemiye, beraberinde Bozyazı Kaymakam Vekili, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile giden Vali Çakacak, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerin ardından Çakacak, Bozyazı Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Hükümet Konağı bahçesinde kurum amirleri, AK Parti Bozyazı İlçe Başkan vekili Namık Kılınç ve Mersin 12. Dönem Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan tarafından karşılandı. Çakacak, yapımı devam eden ve su tutmaya başlayacak olan Anamur Alaköprü Barajı nedeniyle mahalleleri sular altında kalan Akine, Ormancık ve Sarıağaç mahalleri muhtarlarını kabul ederek, onlarla görüşme yaptı.

Akine Mahalle Muhtarı Süleyman Duman, Ormancık Mahalle Muhtarı Mustafa Keklik ve Sarıağaç Mahalle Muhtarı Durmuş Ali Karataş, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a sorun ve isteklerini içeren bir dosya sunduklarını, görüşmenin çok olumlu geçtiğini söylediler. Muhtarlar adına konuşan Akine Mahalle Muhtarı Süleyman Duman, Vali Çakacak’ın kendilerine zaman ayırıp kabul ederek dinlemesinden dolayı üç mahalle halkı adına teşekkür ettiğini söyledi. Duman, “Sorun ve isteklerimizi bir dosya halinde sayın Valimize sunduk. Sayın Valimize bizler için yapılan evlerin eksikliklerinin bulunduğunu ve elektrik, su ile kanalizasyonun tamamlanmadığını ayrıca tarım arazileri sular altında kalan her vatandaş için tahsis edilen 4,5 dönümlük arazilerin tarıma elverişli hale getirilmediğini bu nedenle sorunlar yaşadığımızı söyledik. Barajın su tutması halinde şuanda yaşadıkları evlerin sular altında kalacağını bu nedenle barajın su tutmasını istedik. Sayın Valimiz bizleri dinleyerek, sorunların çözümü için gerekeni yapacağını ve Barajın tam kapasite su tutmasını bir ay ertelenebileceğini söyledi. Sayın Valimize ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Vali Çakacak, muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından Bozyazı Kaymakam Vekili ve Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile görüştü. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen görüşmede ilçe hakkında bilgiler aldı. Hizmet binasında incelemelerde bulunan Çakacak, etkin, verimli, şeffaf ve insan odaklı bir kamu yönetimi oluşturulması ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulması konusunda personele uyarılarda bulunarak, Kaymakam Cantürk’e başarılar diledi.