Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polis aileleri ve gaziler onuruna verilen kahvaltıda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, şehit polis aileleri, gaziler ve gazi yakınları onuruna kahvaltılı etkinlik düzenledi. Mersin Polisevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Eminyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Şehit aileleri ve gazilerle yan yana oturan Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilerin kutsal emanetleri olduğunu vurguladı. Devletin her zaman şehit aileleri ve gazilere gereken değeri verdiğinin altını çizen Çakacak, “Şehitlerimiz, aileleri, gazilerimiz ve onların yakınları bizim için, Türk milleti için çok önemlidir. Çünkü geçmişi başarılarla dolu olan Türk milleti, bu toprakları vatan yapmak için binlerce şehit vermiş, kahraman evlatlarımız hiç sakınmadan canlarını, kanlarını bu ülke için feda etmiştir” dedi.

Çanakkale Savaşı ve kurtuluş mücadelesinde yazılan büyük destanlara atıfta bulunan Çakacak, “Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, saygıyla ve minnetle anıyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz şehit ailelerini ve gazilerimizi kimseye muhtaç etmeyecek şekilde yardımda bulunuyor, destek oluyor. Sizler bizim gönüllerimizdesiniz. Sizin bizlerden beklediğiniz ilgi ve sevgiyi vermek zorundayız” diye konuştu.

Etkinliğe gösterdikleri ilgi dolayısıyla şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına teşekkür eden Çakacak, onlarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.