Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı öncülüğünde şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Taşucu’nda bir restoranda düzenlenen, Silifke ve çevre ilçelerde ikamet eden şehit aileleri, harp malulu ile muharip gazilerin katıldığı yemekte Vali Çakacak ve eşine, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, il ve ilçe protokolü ile askeri erkan eşlik etti. Yemekte konuşan Vali Çakacak, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizler bizim ve milletimiz için çok değerlisiniz. Bu güzel topraklar bizim için her zaman vatan olacaktır. Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, kahraman gazilerimizi de saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Devletin şehit aileleri ve gaziler için devamlı yasal düzenlemeler yaptığına dikkat çeken Çakacak, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen dünyada başka bir devlet olmadığını vurguladı. Çakacak, "Çünkü bizler tarihten gelen misyonu yüklenmiş güçlü bir milletin evlatlarıyız. Öyle ki, yüce milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun darda ve zorda olanın daima yardımcısı olmuştur. Bu millete de bu yakışır” diye konuştu.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan ise bu buluşmayı uzun zamandır planladıklarını kaydederek, ilk kez Mersin merkez dışındaki şehit ailelerine ve gazilere ulaştıklarını ifade etti. Amaçlarının şehitleri ve gazileri en güzel şekilde anmak olduğunu aktaran Demirhan, bu şekilde şehit ailelerini ve gazileri varsa sorunlarını ilk ağızdan duymak ve bunların çözümü için gayret göstermek istediklerini söyledi.

Yemekte şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Vali Çakacak, onların sorunlarını da dinledi.