Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Mersin 8. Yapı Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’na 17 firma ile katıldı.

MTOSB Bölge Müdürlüğü’nün de açtığı stant ile bölgeyi tanıttığı fuarda, MTOSB’de yer alan RMA Plastik, Santek Hırdavat, İdea Yapı, Berdan Cıvata, Ansel Makine, Ulusu Pompa, Mıssan Soğutma, Yılbor Boru, Asc Plastik, Mersan Kasa, Sönmezler, Kem Kimya, Başak Cam, Akyüzler Alüminyum, Ümüt Boya, Ardent Plastik, Göksu Arıtma yer aldı. OSBÜK toplantısı nedeniyle şehir dışında bulunan ve fuarın açılışına katılamayan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin’e döndükten sonra fuar alanına giderek firmaların stantlarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Tekli, bölge firmaları adına fuarların büyük önem taşıdığının altını çizdi. Mümkün olduğunca yurt dışı, yurt içi ve Mersin’deki fuarlara katılım sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Sabri Tekli, "Fuarların öneminin bilincindeyiz ve bu bilinç ile hareket ediyoruz. Mersin 8. Yapı Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’na 17 firmamız ve bölge müdürlüğü standımız ile katılım gösterdik. Mersin’de fuarların yaşayabilmesi, ayakta kalması ve firmalarımızın halkla buluşması adına elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu tür organizasyonlar, firmalarımızın halka ve sektörlerine kendilerini en iyi şekilde anlatabildikleri ortamlardır. OSBÜK toplantısından dolayı açılışa katılamamıştım, fakat Mersin’e gelir gelmez stantları ziyaret ederek firmalarımız ile istişare yaptık" dedi.

Firmaların, özellikle yurt içindeki geniş kapsamlı fuarlara katılım sağlamak istedikleri konusunda kendisine talepte bulunduklarını kaydeden Tekli, "Biz MTOSB yönetimi olarak firmalarımızın tüm isteklerini mümkün olduğunca yerine getirmekten yanayız. Yurt içindeki fuarlara katılım konusunu da ilk yönetim kurulu toplantımızda ele alacağız ve firmalarımızın bu konudaki hassasiyetini masaya yatıracağız. Önümüzdeki günlerde 2015 fuar takvimine bakarak 2015 yılının planlamasını yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Tekli, daha sonra fuara katılan firmaların temsilcileri ile kısa bir toplantı düzenleyerek fotoğraf çektirdi.