Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun 11 Eylül’de yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Mükelleflerimizin bu kanundan yararlanabilmeleri için 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları vergi dairelerine doğrudan yazılı olarak başvurabilecekleri gibi, posta yoluyla yada internet üzerinden başvurabilirler. Vatandaşlarımızın yapılandırma için son günü beklemesin" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güngör, yapılandırma için başvurulması ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde mükelleflere herhangi bir haciz işleminin uygulanmayacağını kaydetti. Bu şekilde mükelleflerin iş ve işlemlerini vergi borcu problemi olmadan yürütebileceğini vurgulayan Göngör, "Bunlara ilave olarak bilanço esasına tabi kurumlar vergisi mükellefleri 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla işletmelerinde bulunmayan kasa mevcutlarını ve ortaklardan alacak/ortaklara borç hesapları arasındaki net alacak tutarını da düzeltebileceklerdir. Vergi Dairesi Başkanlığımız, dokuz vergi dairesi müdürlüğü ve beş bağlı malmüdürlüğü ile toplam on dört ayrı birimde mükelleflerimizin, 6552 sayılı yapılandırma Yasası’ndan azami düzeyde faydalanması için, vergi dairelerimize girişte 6552 sayılı Kanun’un uygulamasıyla ilgili mükelleflerimize yardımcı olmak, doğru yönlendirmek ve gereksiz zaman kayıplarını önlemek üzere danışma masaları oluşturulmuş, hizmet verimliliğini artırmak üzere anılan Yasa uygulamasıyla ilgili bütün işlemler her birimde tek bir serviste toplanarak, mükelleflerimize vakit kaybettirmeden seri hizmet verilmesi hedeflenmiş, dairelerde oluşabilecek karmaşayı önlemek, mükelleflerimize süratli ve doğru hizmet vermek üzere “Yönlendirme Levhaları” konulmuş ve böylece vatandaşlarımızın hizmet alacağı servise sıkıntı çekmeden ulaşması sağlanmıştır. İlimizin iki büyük alışveriş merkezinde, vatandaşlarımıza yasayla ilgili bilgi vermek, yardımcı olmak ve gerektiğinde doğrudan yapılandırma başvurularını kabul edebilecek stantlar oluşturmak üzere çalışma başlatılmıştır. Yapılandırma kapsamında yapılacak başvurular Vergi Dairelerimizle sınırlı olmayıp, aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığı veya Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı internet adresleri üzerinden de yapılabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Mükelleflerin bir an önce başvurularını yapmasını isteyen Güngör, "Mükelleflerimizin bu kanundan yararlanabilmeleri için 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları vergi dairelerine, doğrudan yazılı olarak başvurabilecekleri gibi, posta yoluyla, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığı veya Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı internet adresleri üzerinden başvuru yapmaları mümkündür. Mükelleflerimizin, birden fazla vergi dairesine olan borçları için her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvurmaları gerekmektedir. Mükelleflerimizin, motorlu taşıtlar vergisi veya taşıtla ilişkili idari para cezaları için bulundukları ildeki motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi dairelerine de her bir taşıt itibarıyla ayrıca başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçenekleri getirilmiştir" dedi.