Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, yeni yasayla köy statüsünden çıkarak Yenişehir ilçesine bağlanan yeni mahallelere park yapıyor. Bu kapsamda Uzunkaş Mahallesi’ne de modern bir park yapıldı.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Uzunkaş Mahallesi’nde çocuk oyun grupları, oturma grupları ve spor aletlerinin bulunduğu modern bir park yaptı. Spor aletlerinin de yerleştirildiği parkta, pergolalar ve yürüyüş yolları da bulunuyor.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni yasa ile 8 köy ve bir belediyenin sınırlarına dahil edildiğini ve hizmet ağlarının genişlediğini belirtti. Başkan Genç, “Köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan yerlerimizde vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda park yapımına başladık. Belediye olarak yapılan hizmetlerde önceliği bu mahallelere vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü buralar uzun yıllar boyunca yol, asfalt, kaldırım ve park gibi belediye hizmetlerinden faydalanmamışlar. Şu anda yapmış olduğumuz bu parkımızın yanında diğer mahallelerde de park yapım ve bakım çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları ve parklara ve yeşil alanlara kendi malları gibi sahip çıkmaları gerekiyor. Yeni parklar yapmak kadar yapılmış olanları korumak, bu bilinci geliştirmek hepimizin görevidir” dedi.