Vatani görevlerini 28 yıl önce bitirmelerine rağmen her yıl bir araya gelen İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası’nın eski askerleri, Fethiye’de buluşarak tatil yaptı.

Pırlanta Otel’de bu yıl ki buluşmalarını gerçekleştiren eski asker arkadaşları, geleneksel hale getirdikleri buluşmalarını her yıl bir farklı bir şehirde gerçekleştiriyor. Aynı bölükten 40 askerin 2 günlük tatilinde anıları canlanırken, bölük komutanı Emekli Başçavuş Kadir Erikçi, askerlerine yeniden içtima yaptırdı. Nizamettin Doğanay isimli asker arkadaşlarının çabalarıyla her yıl farklı bir ilde toplanan 57. Topçu Tugayı askerleri, önümüzdeki yıl Antalya’da toplanarak hasret giderecek. Gerçekleştirdikleri her buluşma için üzerilerinde, “57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası” yazılı kıyafetler yaptıran asker arkadaşları, içtimanın ardından şınav çekmeyi ihmal etmedi.

Bölük komutanı Emekli Başçavuş Kadir Erikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 yıl önce 57. Topçu Tugayında vatani görevlerini yapan eski askerlerin terhis tarihlerinden bugüne kadar birbirlerinden kopmadıklarını söyledi.

Askerlerinin acılarını ve sevinçlerini birbirlerine destek olarak aştıklarını ifade eden Erikçi, "Birinin dişi ağrıdığında hepsinin dişi ağrıdı. Ben böyle değerli askerlere komutanlık yaptığım için kendimi şanslı sayıyorum. 77 yaşındayım ömrümün son günlerini yaşıyorum. Son nefesime kadar bu yavrularımın tertipleyeceği günlere katılacağım" dedi.

Nizamettin Doğanay ise askerde tuttuğu hatıra defteri sayesinde arkadaşlarına ulaşmayı başladığını anlattı. Doğanay, 5 yıl önce oğlunun sosyal paylaşım sitesinden askerde tuttuğu hatıra defterinde arkadaşlarının ismini bularak araştırma yaptığını ve birlikte silah tuttuğu arkadaşlarına ulaştığını belirtti. Sosyal paylaşım sitesinin terhis olduğu birlikteki arkadaşlarıyla yıllar sonra buluşmalarına öncülük ettiğini kaydeden Doğanay, arkadaşlarıyla 5 yılda 10 kez buluştuklarını, bundan sonra da farklı mekanlarda buluşmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Askerde santralcilik yapan Nazım Aygın da toplantılarının ilkini Doğanay’ın girişimleriyle yaptıklarına işaret ederek, her yıl farklı bir yerde toplanarak 28 yıllık anılarını tazelediklerini vurguladı. Askerdeki komutanlarına da ulaşarak buluşmalarına dahil ettiklerini söyleyen Aygın, "Komutanımız da bizi kırmayarak tüm buluşmalarımıza katılıyor ve bizlerle hoş vakit geçiriyor. Birlikte geçmişteki anılarımızı anlatıyor, tekmil verip, içtima yapıyoruz. Bunu ölümsüzleştirerek devam ettirmek istiyoruz. Katılım da her geçen gün büyüyor" diye konuştu.

Akın Varol ise Türkiye’de böyle bir araya gelen ve bu niyetle toplanan başka bir grup olmadığını savundu. Askerlik anılarının erkekler için önemli olduğunu ifade eden Varol, "Hepimiz çok mutluyuz. Ülkenin her yerinden gelen arkadaşlarımız var. Bu kadar insanı toplamak çok zor. Biz bu mutlulukla bu dostlukla besleniyoruz. Askerlikte birlikte olduğumuz her şeyimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı yıllar geçmesine rağmen yeniden bulmak çok güzel bir duygu. Ümit ediyorum bu birliktelik uzun yıllar sürer" dedi.