AK Parti Marmaris 5. olağan kongresi gerçekleşti. Atama ile göreve getirilen mevcut başkan Hasan Engin’in tek aday olarak gösterildiği kongrede konuşan Muğla milletvekili Ali Boğa, Sahillerde Ak partili olmanın zor olduğunu savundu.

Pineta Delüks Otel’de gerçekleştirilen kongreye, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa , AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ile aralarında ilçe başkanlarının da bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Muğla milletvekili Ali Boğa, İstanbul’a yapılan üçüncü havalimanını eleştirenlere tepki gösterdi. Söz konusu havalimanının dünyanın en büyüğü olacağına değinen Boğa, "Bu memlekette yaşayan bazı insanlar buna sevinemiyor. Bunlardaki nasıl bir kalp, anlayamıyorum" dedi.

Türkiye’nin "Dillere destan bir Aksaray’ı olduğunu" belirten Boğa, bin yıllık bir geçmişi olan ve İslam’a bayraktarlık yapmış Türkiye’ye böyle bir sarayın yakıştığını savundu. Boğa, yabancı devlet adamlarının ağırlanacağı sarayın, temsil açısından önemine vurgu yaptı. Muğla’da yüzde 13 olan oy oranlarının yüzde 30’lara çıktığını ifade eden Boğa, Ak Parti’nin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Boğa, bunun yeterli olmadığını kaydederek , yüzde 70’lik açığın kapatılması için çalışmaya devam mesajı verdi. Sahillerde AK Partili olmanın zor olduğunu ifade eden Boğa, Marmaris’teki AK Partili gibi düşünen ve yaşayanları kutladı.

İL BAŞKANI ÖZTÜRK:” ZOR DÖNEMLERDEN GEÇTİK”

Kongrede kürsüye çıkan İl Başkanı Öztürk yaptığı konuşmasında Ak Parti’nin Türkiye’nin son 13 yılına damgasını vurgunu söyledi. Bu dönemin zorluğuna dikkat çeken Öztürk, şunalrı söyledi:"Birçok badireler atlatarak bugünlere geldik. Son günlerde kardeşlerin arasını açmak isteyenler oldu ancak başaramadılar. 15 Eylül’de başlayan kongre sürecimiz aynı zamanda 7 Haziran seçimlerinin hazırlığı mahiyetinde. Uzlaşı içerisinde uyum kongreleri yaparak seçimlere daha dinamik ve güçlü kadroyla gireceğiz.”

“BİZE GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİZ”

Kongrede tek aday olan mevcut ilçe başkanı Engin ise yaptığı konuşmada , kendisine ve yönetimine duyulan güveni boşa çıkartmayacağını ifade etti.

Faaliyet ve hesap raporlarının okunmasının ardından kongre sonrası oluşacak ilçe yönetim kurulu üyelerinin isimleri okunarak partililere tanıtıldı. Yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Ahmet Akgül, Anıl Berk, Bayram Şahin Gamze Karakuş, Gıyasettin Doğanay, Günkut Kaya,Gürcan Uysal, Hakan Akyol,İdris Uçar, Kadir Yavuz, Kemalettin Arzu, Mehmet Bozdemir, Mehmet Gümüş, Mehmet Toklaç, Murat Kahveci. Mustafa Ayaz, Mustafa Can. Mustafa Aravi,Müzeyyen Göncü, Nadir Koyunbakan, Nermin Şahin, Özay Bacakoğlu,Tulgay Hasar, Tülin Özcan.

Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtımının ardından seçimlere geçildi.