Muğla’nın Marmaris ilçesinde arkadaşı tarafından bakılan 72 yaşındaki alzheimer hastası Kadir Taş Fethiye İlçesindeki bakım evine yerleştirildi.

Kemeraltı Mahallesi 105 Sokak’ta arkadaşı Yıldıray Karayiğit tarafından bakılan ve "Kadir Baba" ismiyle tanınan Kadir Taş ile ilgili basında yer alan haberler üzerine, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonunda Taş’ın Fethiye ilçesindeki bir bakım evine yerleştirilmesine karar verildi.

Marmaris’e gelen bakım evi görevlileri, Taş’ın kaldığı eve gitti. Arkadaşının yanından ayrılmak istemeyen Taş’a, bakım evi görevlileri, doktorlar gözetiminde kendisine daha iyi bakılacağını anlattı. İkna olan Taş, bakım evinin minibüsüne bindirilerek Fethiye’ye götürüldü.

Bakım evi yetkilisi Fatma Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taş’ın sağlık durumuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerinin kendileriyle temasa geçtiğimi söyledi. Yaşlı adama bakım evinde daha konforlu bir yaşam imkanı sunacaklarını anlatan Güngör, "Kadir amca bundan sonra bize emanet. Ona iyi bakacağız. Ayrıca böyle bir hayırlı işe vesile olan gazetecilere de teşekkür ediyoruz" dedi.

İlçe merkezinde uzun yıllar garsonluk yaparak hayatını sürdürdükten sonra emekli olan Taş, hastalanmıştı. Yürümekte güçlük çeken Taş’a, daha önce aynı iş yerinde birlikte çalıştığı arkadaşı Karayiğit sahip çıkmış ve dairesini hasta arkadaşıyla paylaşmaya başlamıştı. Karayiğit, durumu kötüye giden Taş için basın mensupları aracılığıyla yardım istemişti.