Muğla’nın Menteşe ilçesi Gülağzı Mahallesinde babasından 12 yıl önce boşanan emekli öğretmen Ayşe Baysal (61) oğlu Serkan G. tarafından başına naylon poşet geçirilerek öldürülmüştü. Serkan G. Jandarmada alınan ifadesinin ardından Muğla Adliyesi’ne sevk edildi.

Eşinden ayrılan ve işsiz olduğu öğrenilen Serkan G., Cumartesi gecesi alkollü olarak gittiği annesi Ayşe Baysal’ın evinde gece saat 02.00 sıralarında alkolün etkisi ile annesinin başına naylon poşet geçirerek öldürdüğü ileri sürüldü. Gece telefon ile babasını arayan Serkan G., olaydan sonra kanepenin üzerinde uyuyakaldı. Babası Mehmet G. jandarmaya sabah saatlerinde bilgi verdikten olay yerine giden Menteşe İlçe Jandarma ekipleri kapının kilitli olması nedeniyle sonra kapıyı çilingir ile açtıktan sonra içeri girebildi.

Olayın gerçekleştiği eve giren Jandarma ekipleri Serkan G.’yi kanepede uyurken buldu. 1,60 promil alkollü olduğu öğrenilen Serkan G gözaltına alınırken, annesi Ayşe Baysal’ın cesedi balkonda bulundu. Menteşe İlçe Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Serkan G.’nin eşinden ayrı yaşadığı, işsiz olduğu ve alkol tedavisi gördüğü öğrenildi. Serkan G. jandarmada verdiği ifadesinde, olayı hatırlamadığını ileri sürdü. Emekli öğretmen anne Ayşe Baysal’ın psikolojik tedavi gördüğü açıklandı.