Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Türk sinemasının 100.yılında Türk sinemasına emek veren yönetmen oyuncu, senarist ve yazarları Köyceğiz de bir araya getirerek andı.

2009 yılında Köyceğiz Altın Kaunos Türk Filmleri festivalinde onur konuğu olarak katıldığında Köyceğiz’de vefat eden ünlü Oyuncu Namı değer ’’Katil ’’lakaplı Aykut Oray’ın anısına Tarihi konağın bahçesinde sanatçı arkadaşları bir araya gelerek, oyuncu Aykut Oray nezdinde sinemanın 100 yılında sanatçı ile geçirdikleri anılarını ve sinemanın içinde bulunduğu durumu katılımcılarla sohbet ederek anlatma fırsatı buldular.

Bu etkinliği Kalimerhaba derneği işbirliği ile Köyceğiz Belediyesi organizasyonu Aykut Oray Kültür ve sanat evinde tarihi konağın bahçesinde Ünlü Oyunculardan Selma Sonat, Oktay Gürsel, Lütfiye Gürsel, Yaman Tüzcet Yönetmen Aykut Düz, Sami Güçlü ,Umur Özlüer, Gezeteci Yazar Tülay Bilginer ,Ünlü Modacı Nail Yurdakul,Korelaj sanatçısı yazar Raşit Öztürk katıldığı sohbet programında Avusturyada yaşayan etkinlikler için Türkiye’de bulunan Ünlü Yaman Tüzcet Sanat Bahçesinde geçmiş sinema anılarının yer aldığı sanatçıları anarak yaptığı Show sanatseverlerin ilgisini ve beğenisini kazandı.Ünlü Oyuncu Selam Sonat İse Aykut Oray anılarımızdaki ve yaşamımızdaki yerinin silinmesi imkansız izler bırakarak aramızdan ayrıldı Sanatın hep içinde faal kaldı.Bizlerde sanatçı arkadaşları olarak Türk Sinemasının 100.yılında Köyceğiz’de onun adının verildiği merkezde ve her yerinde sanatsal çalışmalar yapılan bir sanat ve kültür bahçesinde arkadaşımızı anlattık ve andık. Çünkü biliyoruz eminiz ki o şimdi aramızda ve sizin alkışlarınızı duyuyor. Dedi Organizasyona Ev sahipliği yapan Kültür ve sosyal işler Müdürü Halil Karanfiloğlu ’’Kalimerhaba derneği yöneticilerine ve bu anlamlı günde Aykut Orayı yalnız bırakmayan arkadaşları ile birlikte Türk sinemasının 100.yılında Aykut Oray Kültür ve sanat Evine yakışır içi sanat dolu bir anma günü düzenledik. Yıl 2009 -2014 bizler bu süreç de Aykut Orayı ve Türk Sinemasını Köyceğiz belediyesi olarak unutmadık. Ruhu şad olsun. Etkinliğe katılan yazar Tülay Bilginer’in ’’Filmin sonu böyle bitmedi’’. Aşkın romansı ismi kitabının, yazar Raşit Öztürk ve Yaman Tüzcet’nın eserlerinin yer aldığı imza günüde yapıldı. Köyceğizli sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Katılımcılar sanatçılarla bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Sanatçılarla saatlerce sohbet etmenin mutluluğunu yaşadılar. Köyceğiz Aykut Oray Kültür ve sanat evi sanatsal faaliyetlerine tüm hızıyla devam ederek yöre halkının beğenisini ve ilgisini çekmeye devam ediyor.