Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkan Mehmet Kocadon, Gündoğan Kültür Sanat Platformu üyelerini ziyaret etti.

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’nde, Gündoğan Kültür Sanat Platformu üyeleri ve Gündoğan Mahalle Muhtarı Ali İneci ile buluşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Gündoğan Ek Hizmet Binası ile Bodrum Belediyesi Serbay Ilıcak Kültür Merkezini ziyaret etti. Başkan Mehmet Kocadon’un Gündoğan’a gelerek kendilerini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Platform sözcüsü Levent Zaimoğlu, "Gündoğan Kültür Sanat Platformu olarak yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi vermek ve çalışmaların yapılacağı mekanlarda eksiklikler ve ufak düzenlemeler konusunda ricada bulunmak için Mehmet Kocadon’dan randevu talep ettik. Kendileri de sağ olsunlar konuyla ilgili müdürlükleriyle birlikte Gündoğan’a geldiler. Randevu talebimizi geri çevirmeyerek mahallemize geldikleri için, sanata ve sanatçıya verdikleri değer için kendilerine Gündoğan’da yaşayan sanatçı dostlarımız adına çok teşekkür ederim." dedi.

Belediye meclis üyeleri ile ilgili birimlerin müdürlerinin de Başkan Kocadon’a eşlik ettiği ziyarette, belediye ek hizmet binası ve kültür merkezindeki eksiklikler ve yapılması gereken çalışmalar hakkında notlar alındı.

"SANATÇILARIMIZIN DAHA AKTİF OLABİLMELERİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Kültür ve sanatın olmadığı toplumların medeniyetten uzak olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Gündoğan Kültür Sanat Platformu üyelerimiz benden randevu talep ettiler. Ben de kendileriyle makamımda değil, Gündoğan Mahallemizde buluşmak istediğimi ilettim. Gerek ek hizmet binamızı, gerekse kültür merkezimizi yerinde görerek incelemek ve bilgiler almak istedim. Gündoğan’da yaşayan sanatçı dostlarımızın oluşturduğu Gündoğan Kültür Sanat Platformunun sanatsal çalışmaları için, Bodrum Belediyesinden bir kaç istekleri oldu. Zaten Bodrum Belediyesinin bünyesinde bulunan binalarımızda, sanatçılarımızın daha aktif çalışma yapabilmeleri için düzenleme çalışmaları yapacağız." dedi.

"BODRUM’UN TARİHİ, HEP KÜLTÜR VE SANATIN İZLERİNİ TAŞIYOR"

Başkan Kocadon konuşmasının devamında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü örnek alarak, Bodrum Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her daim destek olmaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da en medeni yerlerden biri olan Bodrum’un, binlerce yıllık geçmişinde hep kültür ve sanatın izleriyle karşılaşıyoruz. Kültür ve sanatın olmadığı yerde, medeniyetten söz etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.