Minik öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek Başkan’a merak ettikleri soruları yöneltti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, öğretmenleriyle birlikte kendisini makamında ziyaret eden minik öğrencileri sevgi ve ilgiyle karşıladı. Ziyarette öğrenciler, Başkan Kocadon’a merak ettikleri soruları yönelterek Başkan ile sohbet etti.

Öğrencilerinden Sanem Öztürk, Başkan Kocadon’a "Ben belediye başkanı olmak istiyorum. Ne yapmam gerekir, okulu var mı?” diye sordu. Öğrencinin bu sorusu üzerine Mehmet Kocadon; “Sevgi dolu olun, herkesi sevgiyle kucaklayın. Zaman zaman arkadaşlarınızla kırgınlıklarınız olabilir ama her şeyi konuşarak çözümleyin. Sadece herkese karşı sevgi dolu olursanız, bu başkan olmanız için yeterlidir ve çok okuyun, kendinizi geliştirin. Belediye başkanı olmanın okulu yok” dedi.

ALTERNATİF TURİZMLE BODRUM’DA 12 AY TURİZM YAŞANACAK"

Başkan Kocadon, öğrenci Denizer Sencan’ın Bodrum’da kış turizmini canlandırmak için ne gibi çalışmalar yapıldığını, bu çalışmalar sırasında kendilerine düşen görevleri olduğu şeklindeki sorusuna da; “Öncelikle çevreyi temiz tutacaksınız. Daha sonra yurtdışından arkadaşlar edineceksiniz, okullarla yazışacaksınız, arkadaşlarınıza Bodrum’u iyi anlatacaksınız. Bodrum’un tarihini iyi bileceksiniz, sonra arkadaşlarınıza anlatacaksınız. Bunun yanında kış turizmi ile ilgili de büyük firmalarla konuşuyoruz. Kongre turizminde epey yol aldık. Bunun yanında spor turizmi ve golf sahalarının yapımına başlandı. Ayrıca 40 adet tenis kortu ve antrenman sahaları yapılacak. Bunlar tamamlandığında, alternatif turizm dediğimiz turizm başlayacak ve Bodrum’da 12 ay turizm olacak.” dedi.

Soru cevap şeklinde geçen ziyarette Başkan Kocadon, öğrencilerden Sanem Öztürk ve İbrahim Yiğit Sinop’u makam koltuğuna oturtarak “Bugün Belediye Başkanı sizsiniz, istediğiniz bir şey varsa emir verip yaptırabilirsiniz.” dedi. Bunun üzerine öğrenciler, öncelikle evsizlerin ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Başkan Mehmet Kocadon, daha sonra öğretmenler ve öğrencilerle bir hatıra fotoğrafı çektirdi.