Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla 4. Olağan kongresini yaptı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan katılırken, Gürhan divan başkanlığını da yürüttü. Parti binasında yapılan BBP 4. Olağan İl Kongresinde seçimlere tek aday ile gidildi. Mevcut Başkanı Harun Akın’ın listesi ile gidilen seçimde Harun Akın tekrar başkanlığa seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan İl Başkanı Harun Akın, 21 yıllık geçmişe sahip Büyük Birlik Partisi’nin bugüne kadar yürüttüğü politikaların bundan sonra da aynı çizgide devam edeceğini söyledi. Akın, “Ülkemizde birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında BBP’ye bugün artık dünden daha çok ihtiyaç vardır. Büyük Birlik Partisi bugüne kadar yürüttüğü politikaları ile milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek, huzur ve refahı getirecek tek partidir” dedi.

Kongrenin açılışında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ise, BBP’ye seçim öncesi yine bir takım operasyonların ve provokatif eylemlerin yapılacağını iddia ederek, “Bu provokatif eylemleri yapan çevreler yaşanan bazı olayları partimiz ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Her seçim öncesi biz bunlara alıştık. Seçim öncesi yapılan anketler var. Bu anketler denetimden uzak, yandaşlarının puanlarını yükselterek partimizin puanını düşürme gayreti içindeler. Seçimlere hiçbir parti ile ittifak yapmadan, kendi amblemimiz ile gireceğiz” derken, madenlerde yaşanan kazalar ile ilgili olarak hükümete madenlerin kapatılmasını, ocakların standardının yükseltilmesini, bu süreçte işçilerin paralarının ödenmesini önerdiklerini söyledi.

İl Başkanı Harun Akın’ın tek aday olarak katıldığı seçimde yönetim kuruluna, Murat Yalçınkaya, Yurdakul Aynalı, Murat Arslan, Naim Kepenek, Ferhat yılmaz, Mehmet Kement, Arif Burak Yılmaz, Özge Kızıl, Önder Oda ve Cemalettin Bilgin seçildi.