Bodrum Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek, talep ve şikayetleri değerlendirerek çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bodrum Belediyesi Çözüm Merkezine iletilen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen mahalle toplantılarında ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlar tarafından iletilen istek, talep ve şikayetleri değerlendiren Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Bitez Mahallesi genelinde çalışmalarına başladı. Aciliyet ve durum tespitlerine göre aynı anda bir çok bölgeye yönlendirilen, belediyenin çeşitli birimlerinden oluşan ekipler, çalışmalara hız verdi.

Bodrum Belediyesi Fen işleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Zabıta, Destek Hizmetleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Mezarlıklar ve Basın-Yayın Halka İlişkiler Müdürlüklerinden seksene yakın belediye personeliyle devam eden çalışmalar kapsamında, sorunlu bölgelerdeki bütün sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi amaçlanıyor. Belediyenin imkanları dahilinde çözüm için seferber olan ekipler, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları yerinde dinleyip tespit ederek, gereken noktalarda hızlı ve kesin çözüm arayışına gidiyor.

Bitez mahalle genelinde yapılan çalışmalarda 400 metre yol boyunca toplam 3000 ton destek malzemesi ile yol açma çalışması, selden zarar görmüş üç farklı noktada 100 metre taş duvar örme çalışması, 10 kadar noktada su baskınını önlemek için duvar destekleme çalışması, sahil boyunca yürüyüş yolunun tamiratı çalışması, iki yerde yağmur suları için mazgal yapım çalışması, 4 derede dere ıslahı çalışması ile park ve bahçelerde süsleme, iyileştirme ve budama çalışmaları gerçekleştirildi.

Bitez yanı sıra ilçe genelinde de aciliyeti olan bölgelerde çalışmalarına devam eden ekipler, özellikle yağmur suları ve sel taşkınlarından zarar gören yerlerde çalışmalar başlattı. Karaova (Mumcular) olarak bilinen bölgede yer alan Bodrum’un Pınarlıbelen Mahallesi’nde, aşırı yağış ve su taşkınları nedeniyle mahsur kalan 80 büyükbaş hayvanı boğulmaktan kurtaran belediye ekipleri, bölgede yağmurdan kaynaklı, ulaşımın sağlanamadığı yaklaşık 20 kadar ara ve ana yolu da tekrar ulaşıma açtı.

Ekipler yine Karaova bölgesi Enişdibi Mahallesi’nde sel sularından kaynaklı asfalt ve göçüklerin oluştuğu yaklaşık 100 metrelik yolda, toplam 200 ton dolgu malzemesi ile yolu ulaşıma açmak üzere çalışmalar yaptı. Ayrıca Gölbaşı Mahallesi’ndeki daha önce yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklı göledin oluştuğu bölgede ise tahliye kanalı açarak, yağmur sularının direnaj borusu yoluyla boşaltımını sağladı. 30 metre boyunca 500’lük yağmur direnaj borusu döşeme çalışması yapan ekipler, mahalleyi bundan sonraki yağışlarda gölede karşı korumuş oldu.