Bodrum Belediyesi birim müdürlerine, Yönetim ve İletişim Danışmanı Emre Hasan Saylık tarafından "Yönetişim" semineri düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Yönetim ve İletişim Danışmanı Emre Hasan Saylık, birlikte ve etkileşerek ortaklaşa yönetme anlamına gelen “Yönetişim” kavramı üzerine birim müdürlerini bilgilendirdi. Toplantıya; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Zabıta Müdürü Tanju Aksu, Fen İşleri Müdürü Cafer Onur Çandar, İmar ve Şehircilik Müdürü Gamze Esedoğlu, Mali Hizmetler Müdürü Ali Koral, Temizlik İşleri Müdürü Memduh Bölük, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aysun Şaşmaz, Bilgi İşlem Müdürü Fahrettin Demirel, Destek Hizmetleri Müdürü Serdar Kaya, Emlak ve İstimlak Müdürü Hamit Kocaman, Strateji ve Geliştirme Müdürü İsmail Doğan, Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi ve Hukuk İşleri Müdürü Mine Uslu katıldı.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıya katılan birim müdürleri, 3 saat boyunca takım çalışması gerçekleştirdi. Toplantıda “Yönetimin anlamı, önemi ve örgütün başarısındaki yeri”, “Yönetim fonksiyonları”, “İletişime dayalı (katılımlı) yönetim/yönetişim”, “Katılımlı yönetim için gerekli asgari koşullar”, “Katılımlı yönetimin yararları” ve “Yönetişimde Paydaş Teorisi” gibi konular işlendi.

Emre Hasan Saylık, küreselleşmeyle birlikte kamu kurumlarında da daha etkin, akılcı ve verimli bir idari yapılanmaya gidilerek katılımcı bir yönetim anlayışı benimsenmeye başlandığını ifade ederek, hizmet kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen kamu kurumlarında, bu yöntemin kullanılmaya başlandığını belirtti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlenen eğitim çalışmalarının hizmet kalitesini artırmak amacıyla önemli olduğunu ifade ederek “Vatandaşlarımıza her zaman daha iyi hizmet vermek ve katılımcı anlayışı geliştirmek için tüm iç yönetimimize yönelik sürekli seminer ve eğitimler geliştiriyoruz. 2014 yerel seçimleri sonrasında belediye içerisinde tüm birimlerimizi yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızla da karşılıklı bilgi alışverişi yaparak sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz.” dedi.

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim seminerlerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği ifade edildi.